Cara Membuat Cip Krim Renyah dalam Microwave

(Kredit imej: Emma Christensen)

Terdapat banyak perkara yang mikrofon benar-benar baik. Apabila anda menghadapi waktu makan malam pada hujung hari yang panjang, ia juga boleh menceburkan diri ke dalam kategori penjimat kehidupan. Dari kek cawan dan popcorn, hingga kerepek kentang dan telur, microwave boleh melakukan semuanya.

(Kredit imej: Faith Durand)

1. Oatmeal Nutella Mug Cake

Kek cawan adalah salah satu ayat kegemaran kami sejak beberapa tahun yang lalu. Ia mengambil masa beberapa saat untuk mencambuk, dan membuat kek sajian tunggal yang sempurna. Versi Nutella ini adalah coklat, merawat melayan.

(Kredit imej: Emma Christensen)

2. Cara Membuat Macaroni dan Keju Satu-Mangkuk dalam Microwave

Mac dan keju berkotak bukanlah cara paling mudah untuk mendapatkan pembaikan mi yang licin. Sebaliknya cuba buat resipi microwave mangkuk ultra-krim ini. Atau serahkan cinta dan hantar resipi kepada pelajar kolej kegemaran anda – mereka akan berterima kasih kepada anda masa ujian.

(Kad kredit: Casey Barber)

3. Kacang Kacang

Keseluruhan hidangan ini dibuat dengan barang-barang yang boleh anda ambil di kedai runcit atau kedai ubat. Adakah lambakan makanan halus? Mungkin tidak. Adakah ia lazat dan dipenuhi sayur-sayuran? Sudah tentu.

(Kredit imej: Kelli Foster)

4. Bagaimana Bakar Kentang dalam Microwave

Kami akan meneka bahawa anda telah membuat kentang bakar di dalam gelombang mikro sebelum ini, tetapi jika anda mempunyai hasil yang tidak konsisten atau kurang daripada-bintang, ikut panduan langkah demi langkah ini. Ia adalah majlis makan tengah hari yang sempurna, atau makan malam yang mudah pada waktu berikutnya anda mendapati diri anda terbang solo.

(Kredit imej: Faith Durand)

5. Cara Memukul Telur dalam Microwave

Menguasai kemahiran ini untuk mengambil makan tengahari meja sedih anda ke tahap yang baru. Percayalah, sisa pasta, quinoa, lentil, atau biji-bijian lain dibuat jauh lebih baik dengan telur rebus yang retak di atas.

(Kredit imej: Emma Christensen)

6. Bagaimana Membuat Quesadillas

Okay, kita tahu bahawa quesadillas terbaik sebenarnya dibuat pada dapur. Tidak ada soalan yang menggunakan hasil kuali dalam tortilla crispier. Tetapi microwave akan sentiasa memenangi kemudahan. Hanya pastikan anda tidak membatalkan tortilla anda atau keju tidak akan mencairkan sama rata.

(Kredit imej: Christine Han)

7. Cara Membuat Popcorn dalam Microwave

Kami tidak bercakap tentang beg popcorn yang anda beli yang terbungkus plastik dan bermandikan “rasa mentega.” Anda boleh dengan mudah membuat popcorn gelombang mikro dengan beg makan tengahari coklat. Ini snek petang kegemaran kami.

(Kredit imej: Faith Durand)

8. Bagaimana Untuk Bangkit Brokoli dalam Microwave

Brokoli adalah salah satu daripada hidangan sampingan yang kita tidak boleh buat makan malam tanpa. Tetapi jika anda pendek pada waktu satu malam, anda boleh dengan mudah mengukusnya di dalam gelombang mikro. Ia juga salah satu helah kegemaran kami untuk menjadikan sisa makanan yang lebih berkhasiat – hanya menambah broccoli kukus.

(Kredit imej: Faith Durand)

9. Omelet Microwave Satu-Minit

Ya, anda boleh membuat sarapan hanya dalam masa satu minit, dan kami tidak bercakap tentang pemanasan burrito sarapan atau paket oatmeal. Telur dadar ini mungkin tidak boleh dikumpulkan di restoran Perancis atau sekolah masakan, tetapi sejauh sarapan pagi cepat, ia adalah pemenang.

(Kredit imej: Emma Christensen)

10. Cara Memasak Skuasy Spaghetti dalam Microwave

Spaghetti squash adalah salah satu sayuran kegemaran kami yang serba boleh, tetapi ia boleh mengambil lama masa untuk memasak. Microwave datang untuk menyelamatkan diri untuk membantu anda makan malam di meja dengan lebih cepat.

(Kredit imej: Emma Christensen)

11. Cara Membuat Cip Krim Renyah dalam Microwave

Walaupun anda bukan peminat makanan ringan asin, kadang-kadang segelintir kentang goreng hanya mencecah tempat. Jadikan makanan ringan ini lebih sihat dengan membuat kumpulan mereka dalam gelombang mikro.

(Kredit imej: Faith Durand)

12. Pai Labu dalam Mug

Kek bukanlah satu-satunya perkara yang boleh anda buat dalam cawan; pai labu ini adalah hidangan pencuci mulut tunggal yang sempurna. Sekarang anda boleh menikmati hidangan yang kaya dengan labu pai sepanjang tahun, dan bukan hanya selama cuti.

(Kad kredit: Casey Barber)

13. Beras Sepanyol

Kotak beras segera dan beberapa pilihan barangan tin, dan anda boleh makan ini bersama-sama dalam masa yang singkat. Tambah segenggam tumbuh-tumbuhan segar pada akhirnya untuk memastikan perkara-perkara yang cerah.

(Kredit imej: Emma Christensen)

14. Cara Memasak Jagung pada Cob dalam Microwave

Ya, ia mungkin terdengar gila, tetapi ini adalah salah satu helah terbaik kami. Terutama jika anda suka jagung di tongkol, tetapi benci kerumitan membuatnya apabila anda hanya mahu satu atau dua telinga untuk berkhidmat dengan makan malam. Kami berasa yakin memanggil teknik ini sebagai penukar permainan.

(Kredit imej: Emma Christensen)

15. Cara Memasak Bacon dalam Microwave

Ini adalah satu lagi kegunaan kegemaran kami untuk microwave. Pastikan anda mengikuti langkah-langkah ini untuk mengelakkan jalur basah.

(Kredit imej: Emma Christensen)

16. Cara Memasak Nuts dalam Microwave

Ini bukanlah resipi, tetapi jika anda membuat hidangan yang memanggil kacang panggang, anda boleh menjimatkan masa dengan membakar walnut, pecan, atau badam di dalam ketuhar gelombang mikro.

(Kredit imej: Kelli Foster)

17. Puding Beras dalam Mug

Sekiranya anda telah kehabisan cara untuk menggunakan nasi putih yang terakhir, jangan risau – anda boleh mencampurkan cawan berasaskan puding berasaskan kayu manis dan manis dalam masa kurang dari lima minit.

(Kredit imej: Emma Christensen)

18. Bagaimana Membuat Telur dalam Microwave

Apabila anda sampai ke titik ketika anda bersambung dengan tergantung, bawa ke gelombang mikro dan cambuk satu set telur hancur cepat. Ini cara mudah untuk menenangkan mereka yang lapar.

(Kredit imej: Faith Durand)

19. Bagaimana Membuat Bowl Pantas Polenta dalam Microwave

Polenta mungkin menjadi salah satu makanan yang paling serba boleh di luar sana. Ia boleh menjadi gurih atau manis, disajikan untuk sarapan pagi atau makan malam, dan dibuat di atas dapur atau microwave.

(Kredit imej: Emma Christensen)

20. Microwave Caramel Popcorn

Anda mungkin menjangkakan jagung karamel menjadi salah satu daripada resipi yang sukar untuk ditarik, tetapi lebih mudah daripada kelihatan – terutamanya apabila anda membuat segalanya dalam microwave. Bahagian yang paling sukar sedang menunggu salutan karamel untuk mengeras.

(Kredit imej: Sarah Rae Smith)

21. Bagaimana Herba Kering dalam Microwave

Akhir sekali, microwave anda sangat bagus untuk menghalang sekumpulan herba yang mahal daripada membazir sebaik sahaja anda menggunakan jumlah kecil yang dipanggil resep anda. Plus, herba segar yang kering akan membuat resipi anda yang lebih beraroma daripada barangan lama yang duduk di kabinet di suatu tempat.