Paha ayam akhirnya mendapat hak mereka di dapur, dan untuk alasan yang baik. Mereka, dalam anggaran kami, pilihan terbaik untuk kebanyakan tukang masak. Mereka adalah murah, cukup berair bahawa mereka sukar untuk merosakkan, dan meminjamkan diri mereka ke pelbagai cara memasak dari pan-goreng ke braising.

Sekiranya anda sedang mencari inspirasi tentang cara membuat paha ayam itu, jangan risau – kami mempunyai banyak idea. Berikut adalah 18 cara kegemaran kami untuk membuat paha ayam berair di bintang makan anda.

(Kredit imej: Emma Christensen)

1. Honey & Chili Chicken Thighs dengan Creamy Cilantro Sauce

Kali seterusnya anda perlu menyiapkan makan malam untuk orang ramai, tarik resipi ini. Ia campuran manis dan pedas dengan sos krim untuk membuatnya berasa istimewa.

(Kredit imej: Nick Evans)

2. Lemon Thyme Chicken Thighs

Jangan sekali-kali meremehkan kuasa gabungan lemon dan ayam. Ia adalah klasik yang akan menarik perhatian orang yang duduk di meja makan anda.

(Kredit imej: Maria Siriano)

3. Maple-Mustard Chicken Thighs

Pada pandangan pertama, maple dan mustard mungkin kelihatan seperti kombinasi pelik, tetapi kemanisan maple membantu menyemai semut mustard dan membuat sos sempurna sempurna.

(Kredit imej: Anjali Prasertong)

4. Ayam Panggang Ayam Thai

Menggunakan paha ayam di dalam tumis anda adalah pro-langkah. Ayam daging gelap bermakna ia kekal juicier dan akan membawa kepada hidangan yang lebih beraroma.

(Kredit imej: Faith Durand)

5. Ayam Panggang Ayam Panggang dengan Miso & Halia

Resipi resipi seperti resipi ini datang bersama-sama dalam kilat dalam pencincang mini atau pemproses makanan anda, dan paha ayam masak dengan cepat, menjadikannya hidangan malam yang sesuai.

(Kredit imej: Michelle Peters-Jones)

6. Ayam Chili India

Resipi India ini sangat bergantung kepada pengaruh Cina dalam bentuk sos berasaskan soya, tetapi cili hijau panas dan cuka mendung menjadikannya jelas India Selatan, belum lagi lazat.

(Kredit imej: Terapi Apartment)

7. Ayam Goreng Fried

Jika anda ingin ayam goreng, tetapi tidak mahu kerumitan atau kalori yang terlibat dalam membuatnya, cuba ayam goreng “palsu” ini. Ia dibuat di dalam oven dan breading terdiri daripada serbuk roti panko yang ringan dan rangup.

(Kredit imej: Maria Siriano)

8. Sayuran dan Ayam Braise

Paha ayam sesuai untuk bertenaga kerana mereka memasak dengan cepat. Mereka sangat hebat apabila dipasangkan dengan radishes peppers dan kentang kecil berkrim.

(Kredit imej: Nealey Dozier)

9. Puding Ayam Renyah & Salad Roti Panas

Resipi ayam ini diilhamkan oleh hidangan ayam terkenal dari Zuni Cafe. Dan sementara paha ayam pasti nikmat, itu salad roti yang merupakan pameran sebenar di sini.

(Kredit imej: Kelli Foster)

10. Pai ayam Pan-Seared dengan Tomato dan Basil yang dilepuh

Terdapat banyak cintanya tentang resipi ayam tomato-basil ini. Kerak renyah yang sempurna dicapai oleh pan-sear, dan tomato yang sedikit lembut namun masih berair menjadikan ini salah satu makan malam kegemaran kami untuk menyediakan sepanjang tahun dengan tomato ceri yang sangat baik.

(Kredit imej: Faith Durand)

11. Bagaimana Untuk Memasak Puding Ayam Tanpa Kulit Tanpa Kering di Oven

Sekiranya anda sedang mencari resipi asas, jangan cari lagi. Resipi ini memerlukan bumbu garam dan lada yang mudah dan hanya mengambil masa 20 minit di dalam ketuhar – yang banyak masa untuk menyediakan salad dan membuka sebotol wain untuk makan malam rendah.

(Kredit imej: Alice Choi)

12. Ayam Panggang Korea Pedas

Walaupun ia luar biasa, kami menggesa anda untuk memadamkan gril anda untuk resipi ini. Perisa yang manis dan pedas akan menjadikannya benar-benar berbaloi. Mereka membuat sentuhan hebat pada sayap permainan tradisional.

(Kredit imej: Lauren Volo)

13. Panggang Ayam Panggang dengan Chimichurri

Bukan sahaja hidangan ini penenang orang ramai, tetapi sos chimichurri juga merupakan cara yang baik untuk menggunakan mana-mana herba yang mungkin berlarutan di dalam peti sejuk anda. Kami akan mengira bahawa sebagai kemenangan dinnertime.

(Kredit imej: Faith Durand)

14. Ayam Panggang Ayam dengan Fennel & Lemon

Resipi ini hanya mengambil satu helaian lembar untuk dibuat kerana anda memanggang adas dalam musim dan paha ayam bersama-sama di dalam ketuhar. Makan malam yang lazat dan pembersihan yang minimum – apa yang tidak dicintai?

15. Balsamic & Mustard Glazed Chicken Thighs & Fig

Sekiranya anda sedang mencari hidangan ayam yang akan membantu anda secara rasmi memasuki musim gugur, jangan cari lagi. Hidangan pedas yang merosakkan ini berasal dari manis buah ara karamel dan saus mustard balsamic untuk mengimbangi semua.

(Kredit imej: Anjali Prasertong)

16. Panggang Ayam Panggang dengan Apricot-Miso Glaze

Jem aprikot dan pasta miso mungkin bukan gabungan yang biasanya anda cuba dengan kehendak, tetapi percayalah – kerja berpasangan. The sweetness of the jami dan umami dari miso melengkapi satu sama lain dengan baik anda akan mencari hidangan lain untuk menggunakan sayu ini dengan.

(Kredit imej: Sarah E Crowder)

17. Ayam Panggang Renyah dengan Bayam Karibia

Kadang-kadang adalah yang terbaik untuk kembali kepada asas-asas. Beri kami apa-apa hidangan yang termasuk banyak sayur-sayuran berminyak dan kami akan gembira. Anda boleh menukar dalam kale, chard, atau apa sahaja yang anda ada untuk resipi ini.

(Kredit gambar: Andrea D’Agosto)

18. Arnold Palmer Panggang Ayam Pan-Roasted

Minuman teh hijau limau klasik mengilhami hidangan ayam ini. Teh yang dibancuh dalam cecair berseri yang digabungkan dengan hirisan lemon panggang membuat hidangan yang sangat kaya dengan hanya sedikit kelainan.