Cara Membuat Renyah Kentang Alpukat Renyah

(Kredit imej: Leela Cyd)

Anda mungkin tahu bahawa alpukat adalah lazat di atas salad atau dioleskan pada roti bakar untuk sarapan pagi, tetapi itu bukan semua wira dapur yang sihat ini boleh dilakukan. Kali berikutnya anda tersandung pada alpukat murah, pilih beberapa dan cuba salah satu resipi yang unik ini. Dari menambah alpukat ke makaroni dan keju, untuk mengubahnya menjadi kentang goreng, resipi ini membuka kunci potensi sebenar alpukat.

(Kredit imej: Christine Han)

1. Avokado Pickles

Sekarang anda mungkin sibuk berusaha untuk memelihara apa yang ditinggalkan musim panas – semua timun dan tomato, misalnya – tetapi adakah anda pernah berfikir tentang menjerut alpukat anda? Ia menjadikan untuk tambahan hebat kepada Taco, tidak kira musim.

(Kredit imej: Gabriela Herman)

2. Avocado dan Bacon Macaroni Salad

Adakah anda suka makaroni dan keju? Sudah tentu awak buat. Adakah anda suka roti bakar alpukat? Duh! Tambah keduanya bersama-sama dalam resipi yang sangat unik ini.

(Kredit imej: Anjali Prasertong)

3. Alpococo and Egg Breakfast Pizza

Saya telah terobsesi dengan idea pizza sarapan ini untuk beberapa waktu sekarang. Ia seperti roti bakar alpukat, tetapi pizza – untuk sarapan pagi. Juga, ada telur di atas semuanya! Selamat pagi, sememangnya.

(Kredit imej: Michelle Peters-Jones)

4. Avocado Lassi Creamy

Perlu sejuk? Lassi alpukat ini pasti akan membantu anda. Mawar air dan kapulaga membuat minuman ini sedikit manis, manakala alpukat bagus dan menyejukkan.

(Kredit imej: Leela Cyd)

5. Cara Membuat Renyah Kentang Alpukat Bakar

Hidupkan alpukat segar menjadi kentang goreng dengan tutorial sederhana ini. Kami juga mencadangkan beberapa hidangan lazat untuk pergi bersama-sama dengan kentang goreng ini.

(Kredit imej: Danielle Rubi-Dentzel)

6. Tartlets Kelapa Alpukat

Kue-kue gurih ini adalah barang mewah untuk berfungsi sebagai pencuci mulut makan tengah hari. Anda pada dasarnya merawat alpukat sebagai pengisian pastri dengan menambahkan sedikit vanili dan sirap maple kepada alpukat yang lecek.

(Kredit imej: Maria Siriano)

7. Endive-Avocado Salad

Salad ini adalah mengenai tekstur. Anda mempunyai endokrin yang sejuk dan dicampur dengan alpukat halus. Seluruhnya datang bersama-sama di vinaigrette, yang dipanaskan dengan lembut dengan madu dan dihiasi dengan chives.

(Kredit imej: Maria Siriano)

8. Udang dan Avokado Po ‘Boys

Udang dan alpukat adalah kawan yang sangat rapat. Anda mungkin melihat mereka bersama-sama dalam Taco, tetapi bagaimana dengan sandwic? Ini terdengar seperti perkara yang dapat dinikmati sebelum musim panas berakhir.

(Kredit imej: Terapi Apartment)

9. Minyak Rempah Lime Mousse Rice pada Kek Beras

Makanan ringan ini telah membuat janji besar kepada sesiapa yang membuat resipi. Seperti yang ditulis Leela, “Ini mousse kapur avocado yang mentah, vegan, bebas gluten akan membawa anda ke syurga tropika impian megah anda dan mengisi anda dengan kesihatan dan kebahagiaan.” Cabaran diterima.

(Kredit imej: Kelli Foster)

10. Swiss Chard Slaw dengan Dressing Avocado Creamy

Buat apa-apa slaw, benar-benar, rasanya lebih istimewa dengan penambahan penganan alpukat. Perban dibuat dengan ketumbar, jintan, jus kapur, dan minyak.

(Kredit imej: Anjali Prasertong)

11. Udang Salad Summer & Salad Alpukat

Sakit makan terlalu banyak salad hijau? Gulung musim panas ini, penuh dengan alpukat dan udang, adalah alternatif yang hebat. Ini adalah sesuatu yang saya suka ambil ke pejabat.

(Kredit imej: Lauren Volo)

12. Toast Avocado Caprese

Caprese salad, memenuhi roti bakar alpukat. Ia adalah sarapan yang anda perlukan dan layak sebelum musim oatme benar-benar bermula.

(Kredit imej: Kristin Teig)

13. Pizza Putih dengan Avocado, Bayam & Mozzarella

Alpukat pada pizza? Anda hilang jika anda belum mencuba ini. Pai putih ini dibuat di panggangan, dan dihiasi dengan banyak bayam dan mozzarella segar.

(Kredit imej: Kimberley Hasselbrink)

14. Chicken Guacamole Burgers

Bukan topping burger anda dengan alpukat, cuba tambah alpukat ke dalam burger itu. Sangat bijak! Buat burger guacamole ayam ini sementara ia masih hangat di luar.

(Kredit imej: Faith Durand)

15. Mozzacado Sandwich

Sandwich makan tengah hari ini begitu mudah, tetapi cemerlang dalam pelaksanaannya. Buatlah hari-hari terakhir musim panas dengan makan semua tomato dan alpukat yang anda boleh.

(Kredit imej: Kathy Patalsky)

16. The Avodilla

Snek vegan ini adalah riff besar pada quesadilla. Ia adalah balut lavash yang penuh dengan alpukat dan sirap maple kecil. Seluruhnya digoreng dalam minyak kelapa untuk mendapatkan rangup dan hangat.

(Kredit imej: Maria Siriano)

17. Bakar Avocado Toast Honey-Yogurt

Ya, anda lakukan, sebenarnya, memerlukan resipi roti bakar alpukat yang lain. Yang ini mempunyai yogurt dan madu, dan ia lazat.

(Kredit gambar: Jessica Goldman Foung)

18. Skewers Semangka Tembikai Semangka

Ini kurang resipi, dan lebih banyak lagi idea makanan ringan yang mudah. Ia hanya semangka dan alpukat pada tusuk, dan itu mungkin perkara paling menyegarkan yang anda boleh makan.