Walaupun anda tidak bepergian jauh pada musim panas ini, anda boleh melakukan perjalanan melalui Asia tepat di dapur anda sendiri. Berikut adalah 15 masakan Cina, Filipina, Jepun, Korea, Thailand, dan Vietnam kegemaran kami untuk cuaca panas, termasuk salad yang menyegarkan, penonton makanan barbeku, dan makan malam yang cepat memasak.

BARISAN PERTAMA
1 Salad Papaya Hijau (Som Tam) – Jika anda tidak dapat mencari betik hijau untuk membuat salad Thailand yang renyah ini, anda boleh menggantikan lobak merah atau pucuk kacang.
2 Projek Summer: Buat Sushi Maki Sayuran Dengan Kanak-kanak! – Kanak-kanak pulang dari sekolah? Cuba projek memasak yang menyeronokkan dan enak ini.
3 Korea Barbecued Short-Ribs – Barbeku kalbi, atau tulang rusuk pendek, mudah disediakan dan penenang orang yang pasti.
4 Bún Chay (Vietnam Vegetarian Noodle Salad) – hidangan musim panas kegemaran kami adalah gabungan mie beras, herba, tahu, dan sos asin masam manis.
5 Pancake Makanan Laut Korea (Haemul Pajeon) – Dimasak dalam kuali, campuran adonan, makanan laut, dan daun bawang membuat makanan yang cepat.

KEDUA KEDUA
6 Cara Membuat DIY Tuna Sushi Pedas – Jimat wang dengan membuat gulungan maki sushi anda sendiri atau gulung tangan di rumah.
7 Bánh Mì dengan Tauhu Sereh – Tahu gurih yang lazat dengan rasa segar, tajam dan herba untuk makan tengah hari atau makan malam yang beraroma.
8 Cara Membuat Chirashi Di Rumah – Makan satu mangkuk gaya Jepun ini mengisi, serba boleh, dan omnivora atau mesra vegetarian.
9 Makanan Selera Cina: Telur Kacang dan Tomato – Ini adalah cara yang lazat untuk menikmati semua tomato musim panas ini!
10 Naengmyun Vegetarian (Mi Dingin Korea) – Keraskan dengan hidangan ini ais, kuah jeruk, mi soba, dan sayur-sayuran yang segar.

KETIGA KETIGA
11 Mudah Jepun Pickled Pucuk – Ini hidangan sampingan yang sejuk dan sejuk adalah salah satu stik krew keranjang kami.
12 Kari Hijau Danse dengan Makanan Laut – Ada yang mengatakan makanan pedas menyejukkan anda dalam cuaca panas; berikan makan malam yang harum dan seimbang ini.
13 Kenny Lao’s Dumplings Rickshaw – Hidangkannya di pesta atau bekukan mereka untuk hidangan yang mudah apabila terlalu panas terlalu masak.
14 Chè Đậu Xanh (Sup Dessert Vietnam Dengan Kacang Mung) – Kacang mungel lembut yang dicelupkan dalam santan membuat pencuci mulut yang manis dan sejuk.
15 Marking’s Bibingka – Kue coklat kelapa-y ini dijamin menjadi hit pada perhimpunan seterusnya.

Berkaitan: 10 Makanan Makan Malam Cepat dan Mudah

(Imej: Lihat kiriman yang dihubungkan untuk kredit imej penuh)