(Kredit imej: Maria Midoes)

Kita semua boleh bersetuju bahawa ada malam ketika makan malam harus datang bersama secepat mungkin. Sama ada kerana kami mempunyai komitmen lain yang perlu kami hadiri atau kami melangkah melalui pintu lewat dan kelaparan, makan makanan segera untuk bersandar selalu rahmat keselamatan. Resipi-resipi ini bercakap dengan orang-orang yang cuba untuk makan karbohidrat yang lebih sedikit – mungkin mereka makan keto, atau hanya merasa lebih baik apabila mereka membatasinya.

1. Ikan di Air Gila

Bolster air dengan tomato, bawang putih, dan herba segar dan anda mempunyai cecair haram yang cepat dan mudah untuk ikan putih beracun.

(Kredit imej: Lauren Volo)

2. Pai Ayam Panggang dengan Chimichurri

Untuk benar-benar maju, buat chimichurri malam sebelum dan simpan di dalam peti sejuk sehingga anda memerlukannya.

(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

3. Cilantro Lime Pork Chops

Ini hidangan daging babi bergoreng yang berair datang dengan banyak sos tangi jadi pastikan untuk melayani mereka dengan nasi kembang kol atau hanya sudu untuk menikmatinya semua.

(Kredit imej: Christine Han)

4. Gingery Soup Egg Poached

Halia, bawang putih, dan sos soya menambah kuih ayam yang dibeli di kedai dan memberikannya rasa tambahan yang diperlukan untuk menjadi bintang sup cepat dan selesa ini.

(Kredit imej: Leela Cyd)

5. Udang bawang putih madu

Kunyit udang cepat ini segar dan memuaskan – bukannya berkhidmat dengan beras putih, memilih untuk menanam umbi kembang api untuk mengekalkan karbohidrat rendah.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

6. Parmesan Chicken dan Kale Sauté

Banyak keju parmesan parut yang memberikan makan malam yang sihat ini dengan rangsangan umami yang serius. Leftovers teruskan dengan baik dan membuat makan tengah hari yang hebat.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

7. Pedas Tanah Pedas & Zucchini Stir-Fry

Panggang adalah pilihan utama apabila anda sedang mencari makan malam yang cepat. Yang ini melangkau ayam atau stik biasa dan menggantikannya dengan babi tanah berair yang menyerap setiap sedikit sos cili bawang putih.

(Kredit imej: Lauren Volo)

8. Cod Skillet dengan Lemon dan Capers

Untuk sebab tertentu, ikan boleh kelihatan menakutkan dan rewel untuk dibuat, tetapi ia tidak dapat lebih jauh dari kebenaran – resipi ini datang bersama-sama di bawah 10 minit!

(Kredit imej: Maria Siriano)

9. Greek Scramble

Plat besar telur hancur boleh berjalan di luar meja sarapan apabila terdapat banyak sayur-sayuran yang berwarna-warni.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

10. Pesto Zoodle Bowl 3-Bahan

Zucchini yang dibeli dan basil pesto membantu membuat ini makan malam yang tidak boleh lebih cepat untuk dibuang bersama. Anda juga boleh mencuba menukar zoodles untuk pelbagai jenis mi sayur-sayuran.

(Kredit imej: Maria Siriano)

11. Buffalo Cauliflower Lettuce Wraps

Kelainan vegetarian pada sayap Buffalo adalah cara yang menyeronokkan dan rendah karbohidrat untuk makan tanpa makanan – jangan lupa untuk menyelesaikan setiap balut selada dengan banyak keju biru yang hancur.

(Kredit imej: Lauren Volo)

12. Tuna Salad Gaya Yunani

Salad berwarna-warni ini datang bersama-sama secepat anda boleh memotong beberapa sayur-sayuran dan melemparkannya ke dalam mangkuk dengan tuna. Ini adalah satu lagi yang bagus untuk nasi kembang kol jika anda ingin menjadikannya lebih hangat.

(Kredit imej: Melissa Ryan)

13. Collard Green Salad Salad Wraps

Gunakanlah ayam yang dimasak dengan sihat dari makan malam tadi atau ayam rotisserie yang dibeli untuk membuat salad kari untuk bungkus hijau collard yang lebih pantas dan mudah.

(Kredit imej: Sarah E Crowder)

14. Salmon Pan-Seared Mudah

Salmon mudah ini adalah sangat mudah disesuaikan – taburkannya dengan apa-apa dari paprika asap hingga garam masala – dan bekerjasama dengan apa sahaja yang anda rasa bersiap sedia, sama ada salad sederhana atau longgokan sayur panggang.

(Kredit imej: Sara Kate Gillingham)

15. Kale & Apple Soup

Resipi ini tidak mengharuskan anda menanggalkan kale atau mengupas epal, kerana kedua-duanya dapat dipakai dalam pengisar. Ini bukan sahaja memudahkan anda, tetapi juga menambahkan serat tambahan kepada keadaan.