(Kredit imej: Joe Lingeman)

Saya akan makan alpukat pada bila-bila masa sepanjang hari, tetapi untuk sarapan ia nampaknya sangat memuaskan. Buah hijau berkrim ini penuh dengan dos lemak yang sihat yang menjadikan hidangan pagi anda lebih kenyang dan memuaskan, dan tidak akan meninggalkan anda menjangkau snek dalam satu jam. Dari minuman ringan hingga roti bakar untuk sarapan pagi, berikut adalah 15 resipi sarapan ala avocado yang lazat dan mudah.

1. Huevos Rancheros Casserole

Versi casserole dari hidangan sarapan Mexico yang popular tidak boleh lebih mudah dibuat. Ia datang bersama-sama hanya dalam 30 minit dan mudah memberi makan seluruh orang ramai.

(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

2. Mudah Pisang Kiwi Smoothie

Sedangkan smoothie tropika ini boleh disebut sebagai mesra kanak-kanak, ia juga mesra orang dewasa. Alpukat menambah jumlah lemak yang sihat untuk memastikan anda tetap kenyang sehingga makan tengahari.

(Kredit imej: Lauren Volo)

3. Toast Avocado Caprese

Campurkan salad kaprese berair dengan roti bakar alpukat klasik dan anda mendapat sarapan pagi yang mungkin anda akan tergoda untuk membuat lagi untuk makan tengahari.

(Kredit imej: Maria Siriano)

4. Bakar Avocado Toast Honey-Yogurt

Inilah caranya untuk memberikan roti bakar alpukat anda dengan peningkatan manis, ditambah rangsangan protein tambahan dari yoghurt Yunani.

(Kredit imej: Laura Wright)

5. Chocolate Coconut Avocado Smoothie

Katakan saja ya untuk menambah alpukat untuk kegunaan anda – bermula dengan nombor coklat ini. Ia meninggalkan makanan ringan dengan konsistensi yang subur, berkrim dan berkhasiat, dan lemak tambahan akan membantu menjadikan anda kenyang.

(Kredit imej: Michelle Peters-Jones)

6. Alpukat Avocado Lassi

Minuman terinspirasi India ini tebal, berkrim, dan meletakkan alpukat di barisan hadapan. Resipi memanggil gula, tetapi anda boleh menukarnya untuk madu atau sirap agave.

(Kredit imej: Anjali Prasertong)

7. Alpocok dan Egg Breakfast Pizza

Apabila saya menggunakan doh pizza segar, sebagai resipi panggilan, saya selalu memasaknya terlebih dahulu untuk melompat pada sarapan pagi. Naan, flatbreads, dan pita semuanya membuat pengganti halus apabila anda mahu penyelesaian yang cepat dan mudah, walaupun.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

8. Salad sarapan musim panas

Bersama-sama dengan beberapa keping bacon renyah dan telur goreng, alpukat menambah dos lemak untuk membuat salad ini cara mengisi untuk memulakan hari. Jika anda tidak boleh mendapatkan tangan anda pada blueberries, arils delima serta ceri kering dan aprikot membuat swap bagus.

(Kredit imej: Lauren Volo)

9. Telur dan Alpukat Salad pada Sayuran

Telur rebus yang lazat adalah roti bakar alpukat biasa saya, tetapi beberapa kelainan mudah membuat versi ini berasa segar dan lebih menarik. Resipi itu memanggil kemangi segar, yang selalu menjadi pilihan pertama saya, walaupun apa-apa herba yang ada di tangan akan berfungsi dengan baik.

(Kredit imej: Maria Siriano)

10. Vegan Avocado Fritters dengan Cashew Hollandaise

Pagi santai berfungsi dengan baik untuk resipi ini, kerana kerang mengambil sedikit masa untuk berkumpul, tetapi satu gigitan dan semua kerja layak untuknya. Rempah-rempah rasa seperti guacamole goreng, terima kasih kepada cilantro dan kapur, sementara kale dan quinoa menawarkan peningkatan protein.

(Kredit imej: Megan Gordon)

11. Bowl Sarapan Quinoa Barat Daya

Datang Rabu pagi anda akan gembira anda menambah mangkuk ini kepada rutin penyediaan makanan hujung minggu anda. Hanya kira-kira segala-galanya boleh disediakan terlebih dahulu, jadi semua yang perlu dilakukan sebelum menggali adalah untuk menghidangkan mangkuk anda dengan tambahan alpukat.

(Kredit imej: Terapi Apartment)

12. Rokok Avocado Lime Mousse

Gabungan jus jeruk dan zest, madu agave, dan percikan vanila sepenuhnya mengubah alpukat masak menjadi topping roti yang manis dan tajam,.

(Kredit imej: Emma Christensen)

13. Bean Chilaquiles dengan Avocado & Queso Fresco

Chilaquiles adalah cara yang baik untuk menggunakan sedikit bit sisa di dalam peti sejuk anda – menambah perkara seperti ayam atau babi yang dicincang, bacon yang hancur, atau sayur-sayuran panggang, jika anda mempunyai mereka.

(Kredit imej: Jerry James Stone)

14. Posole Sarapan Vegetarian

Buat sup sarapan pagi yang selesa ini apabila anda mempunyai sedikit masa sepanjang hujung minggu dan anda boleh dengan mudah memanaskan semula hidangan sepanjang pagi hari kerja anda.

(Kredit imej: Lauren Volo)

15. Puding Alpukat Terbaik Chocolate

Okay, jadi ini secara teknikal pencuci mulut, tetapi anda hanya hidup sekali, jadi pergi untuk itu.