Apa yang dilakukan oleh Emma? Oh, hanya satu helah kecil untuk susu berbuih.

(Kredit imej: Leela Cyd)

Ketika datang untuk menipu atau merawat, saya semua tentang tipu muslihat – trik memasak, itu! Anda boleh mencuba dan merawat saya dengan merawat (terutamanya menggoda sekarang bahawa anda tahu apa yang anda sedang lakukan!), Tetapi saya tidak akan melepaskan trik atau tip memasak yang bijak, menjimatkan masa. Berikut adalah 10 yang terbaik.

(Kredit imej: Faith Durand)

1. Caranya untuk menjaga guacamole hijau.

Tidakkah anda benci apabila anda cuba menyelamatkan guacamole selama beberapa jam atau dalam sekelip mata dan tidak dapat dielakkan lagi menjadi coklat? Itulah sebabnya trik ini menakjubkan. Akhirnya ada cara untuk memastikan guacamole segar dan hijau! Dan ia tidak melibatkan lubang alpukat atau limau tambahan, sama ada.

Baca lebih lanjut → Cara Terbaik untuk Memelihara Guacamole Green

2. Caranya untuk membuat bacon sempurna (dengan kurang percikan).

Caranya untuk bacon yang lebih baik di atas dapur bukanlah untuk mengalihkan kuali, atau melaraskan haba, atau flipkannya dengan tidak henti-henti. Ia lebih mudah: Anda hanya perlu sedikit air! Selain membantu membuat coklat dan rangup daging anda, trik ini juga meminimumkan splatters minyak. Permainan changer.

Baca lebih lanjut → Petua Pelik Yang Benar-benar Berfungsi: Untuk Bacon Sempurna, Tambah Air Sedikit ke Pan

3. Caranya untuk mengupas halia.

Jika anda pernah cuba mengupas halia dengan alat pengupas sayuran, atau mengeluarkan kulit dengan pisau, anda tahu rasanya seperti anda menghilangkan hampir daging seperti kulit! Inilah perkaranya: Cara terbaik untuk mengupas halia tidak dengan alat pengupas sama sekali, tetapi dengan sudu. Cuba ia!

Baca lebih lanjut → Cara Mengupas Halia

(Kredit imej: Kelli Foster)

4. Caranya untuk telur rebus yang sempurna.

Telur rebus boleh menjadi rumit … melainkan jika anda mempunyai cara yang sangat mudah untuk menjadikannya sempurna setiap kali. (Serius!) Dan siapa yang lebih baik daripada Julia Child untuk menunjukkan kepada kita jalan?

Baca lebih lanjut → Trik Mudah Julia Child untuk Telur Hidupan Telur yang Sempurna Setiap Masa

5. Caranya untuk cepat masak pisang.

Apabila roti pisang mengasyikkan, tidak ada pertempuran. Tetapi bagaimana jika anda mempunyai sekumpulan pisang yang belum masak di kaunter meja anda? Adakah anda menunggu tiga hari lagi sebelum memuaskan nafsu itu? Nah, anda boleh – atau anda mempercepatkannya dan masak dengan matang dalam pisang selama 30 minit, dalam oven. Ia berfungsi dengan baik!

Baca lebih lanjut → Bolehkah Anda Cepat Pisau Pisang di Oven untuk Roti Pisang Terakhir Terakhir?

6. Silap mata untuk menghasilkan susu tanpa frother (atau mesin espresso).

Caranya ialah untuk semua pencinta cappuccino anda. Anda tidak perlu mengorbankan topping berbuih hanya kerana anda tidak mempunyai mesin espresso di rumah: Anda boleh membuat susu lembu dalam microwave, tidak memerlukan frother yang berasingan (tetapi anda memerlukan sedikit kekuatan lengan).

Baca lebih lanjut → Cara Susu Froth untuk Cappuccino dalam Microwave

(Kredit imej: Leela Cyd)

7. Caranya untuk membuat ais krim dengan hanya satu bahan.

Es krim konvensional memerlukan krim, gula, dan susu keseluruhan, tetapi ada cara lain. Ia mungkin tidak mencukupi sama seperti kepingan Ben & Jerry, tetapi ia sejuk, berkrim, tidak memerlukan mesin ais krim, dan anda boleh menggunakannya tetapi anda suka. Ia juga akan memukau rakan-rakan anda.

Baca lebih lanjut Cara Membuat Krim Es Krim dengan Satu Bahan

8. Caranya untuk melembutkan gula perang dengan segera.

Gah! Anda hanya membuka bekas gula perang anda, dan sukar, keras, keras. Anda tidak mempunyai masa untuk mencuba semua kaedah pelunakan biasa, jadi cookies tersebut perlu menunggu … atau tidak. Betul! Terdapat cara 30 saat untuk melembutkan gula perang, dan anda perlu tahu mengenainya.

Baca lebih lanjut → Cara Terbaik untuk Mengurangkan Gula Gula dengan Cepat: Video

9. Caranya untuk menambah tambahan untuk barangan yang dibakar.

Biasanya apabila perkara seperti buah, kacang, atau coklat ditambah kepada resipi roti muffin, scone, atau cepat, mereka akan tenggelam ke bahagian bawah adunan, meninggalkan anda dengan baik yang dibakar dengan baik atau tidak rata – yang tidak baik. Mujurlah, terdapat trik yang sangat mudah yang boleh anda lakukan untuk memastikan ini tidak berlaku.

Baca lebih lanjut → Trik Sederhana untuk Membakar Betul Blueberry Muffin (atau mana-mana kebakaran yang baik!)

10. Caranya untuk menyimpan salad sayur-sayuran untuk masa yang lama.

Katakanlah dengan saya sekarang: Tidak ada yang lebih basah, layu salad yang layu! Kami mencuba tiga cara untuk memastikan sayur segar segar dalam jangka masa panjang di dalam peti sejuk, dan mendapati pemenang yang diputuskan.

Baca lebih lanjut → Kami Mencuba 3 Cara untuk Simpan Salad Greens, dan Berikut adalah Pemenang!

Apa cara memasak yang anda suka dan bergantung?