Makan Malam Kesyukuran di Outdoors: Perayaan!

(Kredit imej: Leela Cyd)

Kesyukuran adalah tepat di sudut. Sekiranya anda belum bersedia, jangan risau – itulah sebabnya kami di sini. Apabila mengehadkan Kesyukuran, seperti mana-mana majlis makan malam, tugas-tugas akhir-akhir ini mempunyai cara menyelinap ke atas anda dan benar-benar gobbling masa anda. Itulah sebabnya sangat membantu untuk mendapatkan seberapa banyak yang dapat dilakukan terlebih dahulu – bermula dengan 10 perkara pintar yang boleh anda lakukan sekarang.

1. Semak alat memasak dan dapur anda.

Selain merancang menu anda, itu sama pentingnya untuk memastikan anda mempunyai semua alat memasak dan alat dapur yang anda perlukan untuk menyediakan makan malam. Adakah anda memerlukan kuali panggang, lebih banyak pai, atau termometer daging? Sekiranya anda belum melakukannya, kini adalah masa untuk mengambil inventori dan mengetahui apa yang anda perlukan.

Baca lebih lanjut: 7 Alat Anda Tidak Mungkin Itu Akan Membuat Persediaan Kesyukuran Lebih Mudah

2. Bersedia untuk mula mencairkan ayam belanda anda.

Sekiranya kalkun anda dibekukan, sudah tiba masanya untuk mula berfikir tentang pencairannya. Satu ayam belanda yang benar-benar beku memerlukan satu hari untuk mencairkan setiap berat badan empat kilogram. Dan jika anda bercadang untuk merapikan ayam belanda anda, ia perlu dikurangkan satu hari lebih cepat.

Lebih banyak di Turki

  • Timeline Turki Kesyukuran anda
  • Cara Selamat Menipu Turki

3. Ketahui cara memasak ayam belanda tanpa panci panggang.

Panci panggang boleh menjadi alat masak mahal untuk dibeli, memandangkan ia hanya digunakan beberapa kali setahun, paling baik. Jika anda tidak mempunyai satu dan masih tidak yakin tentang membeli satu, berehat – ada banyak cara untuk memasak burung anda tanpa satu.

Baca lebih lanjut: Tiada Pan Pemanggang? 5 Alternatif Sudah Ada di Dapur Anda

5 Alasan Mengapa Anda Harus Membuat Gravy Menjelang Kesyukuran

(Kredit imej: Christine Gallary)

4. Membuat dan membekukan kuah.

Anda tidak boleh mempunyai banyak kuah pada Thanksgiving, jadi mengapa tidak menangani perkara penting ini sekarang? Jangan bimbang tentang pemotongan; anda sentiasa boleh menambah pengetatan kalkun ke kuah pada saat-saat akhir untuk rasa yang sahih.

Lebih banyak pada Gravy

  • 5 Alasan Mengapa Anda Harus Membuat Gravy Menjelang Kesyukuran
  • Cara Membuat Gravy Turki Menjelang Kesyukuran

5. Buat sos kranberi.

Walaupun sos kranberi adalah penting pada Thanksgiving, keluarga saya mempunyai bakat untuk melupakannya seketika. Pastikan anda tidak duduk makan malam tanpa itu, buat sos kranberi sekarang. Memandangkan ia mengandungi banyak gula, ia pada dasarnya adalah jem cepat yang boleh dibekukan atau disimpan di dalam peti sejuk sehingga hari besar.

Resipi Sos Cranberry

  • Sangat Asas Cranberry Sauce
  • Fig Cranberry Sauce
  • Sos Spiced Cranberry

6. Membuat dan membekukan kentang tumbuk.

Walaupun kentang tidak mempunyai rekod prestasi yang baik untuk membeku dengan baik, kentang tumbuk adalah pengecualian. Selagi kentang anda disalut dengan banyak mentega dan krim, mereka sangat mesra-freezer.

Baca lebih lanjut: Cara terbaik untuk membekukan dan memanaskan kentang Mashed

7. Membuat dan membekukan gulungan makan malam.

Sama ada anda menikmati gulung bersama-sama dengan hidangan anda, atau memilih untuk menyimpan roti untuk sandwic ayam belanda kecil selepas koma makanan awal telah dipakai, ini adalah salah satu resipi yang mudah untuk dibuat ke hadapan dan membekukan sehingga makan malam percutian anda.

Baca lebih lanjut: Cara Membuat Rolls Dinner Soft & Tender

8. Buat kerak pai.

Tidak kira sama ada rancangan anda termasuk epal, labu, atau kek pecan, dapatkan lompat pada pai dengan membuat kerak pada hujung minggu ini.

Baca lebih lanjut: Cara Membuat Kerak Pai Flaky

Bagaimana saya membekukan Pai yang Tidak Dikawal Sekarang untuk Menjimatkan Masa pada Kesyukuran

(Kredit imej: Kelli Foster)

9. Atau pergi ke sini dan buat seluruh pai sekarang.

Ini tidak berfungsi dengan pai berasaskan kastard, seperti labu, tetapi jika anda merancang untuk membuat apa-apa pai buah-buahan pada tahun ini, mudah untuk mendapatkan permulaan. Buat keseluruhan pai sekarang, bekalkannya di dalam pai, dan kemudian masak itu sebelum Kesyukuran.

Baca lebih lanjut: Bagaimana Saya Membebaskan Pies Tidak Dikalahkan Sekarang untuk Menjimatkan Masa pada Kesyukuran

10. Buat jadual acara untuk Hari Kesyukuran.

Walaupun anda telah melakukan banyak mengangkat berat dari masa ke masa, ini berguna untuk mempunyai jadual bagaimana hari akan bermain dan apa yang perlu berlaku ketika – khususnya ketika datang ke hidangan yang harus masuk ke dalam oven.

Baca lebih lanjut: Jadual Pembuatan Kesyukuran