(Kredit imej: Joe Lingeman)

Semoga sebulan penuh dengan perhimpunan luar dengan keluarga dan rakan-rakan, terima kasih kepada kedatangan cuaca hangat. Dilihat dari resipi yang telah anda simpan, anda telah sibuk memasak banyak hidangan mesra orang ramai, salad pasta dan kek untuk pihak, potong, dan barbeku.

Berikut adalah 10 resipi paling kami disimpan dari bulan Mei.

Apa yang “Paling Diselamatkan”?

Adakah anda tahu bahawa anda kini boleh menyimpan resipi, pelajaran memasak, dan cerita tentang Kitchn? Hanya klik ikon simpan cahaya biru (di sebelah kiri atau bawah skrin anda) mana-mana jawatan untuk menyimpannya untuk kemudian. Apabila kemudian datang, klik pada profil anda untuk melihat senarai yang disimpan anda. Tidak mempunyai profil lagi? Daftar di sini.

Baca lebih lanjut: Ciri Tapak Baru! Anda Boleh Simpan Kisah Kegemaran Anda Ke Profil Anda

(Kredit imej: Joe Lingeman)

10. Asparagus Bacon Pasta

Walaupun pasta ini pasti kaya (melihat anda, krim berat dan bacon), ia akhirnya kekal seimbang dan cerah dengan bantuan banyak dicincang segar segar.

(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

9. Dipanaskan Jalapeño Popper Dip

Ambil semua yang anda sukai tentang poppers jalapeño – semua yang pedas, kebaikan cheesy – dan gulung ke dalam salah satu dip popular hot-and-gooey dip itu cukup banyak dijamin terjejas.

(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

8. Lambat Cooker Pork Carnitas

Walaupun resipi periuk ini membuat kelompok besar (cukup untuk 15 orang), ia bernilai membuat keseluruhan resipi sejak daging membeku dengan sangat baik dan boleh digunakan untuk makan malam yang mudah di jalan.

(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

7. Broccoli dan Feta Pasta Salad

Jika anda sedang memburu untuk resipi salad pasta musim panas ini, hentikan carian anda. Yang satu ini ringan, berwarna-warni, penuh dengan rasa, dan pasti menjadi satu hit di semua potlucks dan cookouts anda.

(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

6. Cara Membuat Krim Sweet-Starbucks di Rumah

Jika anda pernah merasai krim manis vanila di Starbucks dalam cawan minuman sejuk anda, anda tahu betapa baiknya itu. Sekarang anda boleh menyimpan beberapa duit syiling yang cantik dan membuatnya di rumah bukannya dengan resipi pintar ini dari Meghan.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

5. Cara Membuat Kek Coconut Klasik Terbaik dari Scratch

Rahsia untuk kek kelapa gaya Selatan yang terakhir adalah untuk mengupas semua bahan kelapa yang anda dapati – ekstrak, susu, dan air – untuk merangsang rasa dan memberikan hasil yang lembap dan lembut.

(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

4. Potong Paco Taco Satu Pot

Memandangkan pasta taco ini dimasak dalam ketuhar Belanda atau kuali yang bermata tinggi (seperti kuali besi tuang), ia boleh pergi dari dapur ke broiler dan kemudian terus ke meja – yang menjadikannya pemenang hari minggu.

(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

3. Elderflower Lemon Cake

Pernikahan Diraja mungkin berakhir, tetapi masih layak menyimpan resipi kek lembut bunga ini, yang diilhami oleh hari besar, di tangan untuk membakar setiap kali anda ingin merasa sedikit seperti royalti.

(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

2. Creamy Parmesan Bawang Putih Cendawan

Jangkakan sama ada separuh dan separuh atau susu keseluruhan untuk membuat makan malam yang mesra keluarga ini. Walaupun bekas itu akan memastikan hidangan itu kaya, ia juga memberi hasil yang sama.

(Kredit imej: Paola Thomas)

1. Mudah Madeira Cake

Kek British klasik ini sama dengan kek pudar sederhana yang penuh dengan rasa lemon yang cerah. Jangan lupa taburkan bahagian atas dengan banyak gula sebelum membuat penaik untuk mendapatkan kerak yang menarik, kerak di atas.