Dihiasi, dikukus, digoreng, atau direbus – ladu boleh menjadi apa-apa dari snek cepat kulit wonton yang disumbat ke puncak atas hidangan musim sejuk sayur-sayuran yang sautéed. Dan ya, kami menambah gnocchi untuk campuran di sini juga kerana – sejauh definisi pergi – ia sesuai dengan keterangan “bola kecil adonan yang gurih.”

1. Sauerkraut, Kentang & Keju Pierogi

Diisi dengan kentang, keju cheddar tajam, dan sauerkraut untuk kekaburan khas dan sedikit kekurangan kubis-y, pierogis ini adalah hidangan atau snek yang sempurna untuk disimpan di dalam penyejuk beku.

2. Tortellini Tiga Keju di Parmesan Broth

Ini sebenarnya hidangan yang tidak biasa untuk membuat pesta makan malam. Tortellini boleh dibuat beberapa hari (atau sehingga tiga bulan) di hadapan dan beku. Sup itu hanya perlu dikeringkan selama kira-kira 30 minit, dan kemudian anda memasak tortellini tepat di dalam sup.

3. Scallion Pancake Pierogies

Di dalam ladu ini, ayam panggang asin manis adalah perubahan yang dialu-alukan dari daging babi biasa atau pengisian udang. Buat sekumpulan besar dan bekukan mereka, dan kemudian rebus dan goreng beberapa apabila hits mendambakan.

4. Gnocchi Skillet dengan Sweet Potatoes, Greens & Goat Keju

Dikeringkan dalam sos manis dan berkrim yang dibuat dari kentang manis lembut dan keju kambing lembut, gnocchi ini mudah disebat untuk makan malam hari minggu.

5. Collard Greens dengan Likhold Pot dan Dumplings

Siapa yang tidak suka sayuran, bacon, ladu, dan sup perisa dalam satu periuk? Sedang, kelembapan yang panjang berubah menjadi sayap tebal yang sukar di sini. Serbuk bacon adalah mudah dan boleh dilakukan sehingga tiga hari lebih awal untuk menjimatkan masa.

6. Cara Membuat Dumpling Pork

Lempeng buatan sendiri ini berisi dan manis. Mereka dipenuhi dengan daging babi yang lembut, dan dibumbui dengan halia segar, bawang hijau, dan minyak bijan. Bet anda tidak boleh makan hanya satu.

7. Braised Daging dengan Semolina Dumplings

Di sini, lilin semolina yang dikupas herba menyerap rasa yang kaya dengan rebusan daging sapi ini dan seterusnya menebalkan jus rebusan ini menjadi saus kaya.

8. Ricotta Spätzle

Ini adalah ladu terbaik dan termudah yang boleh anda buat: versi lada dan kilat dari Jerman dan Hungaria spätzle – ladu kecil yang memerlukan lebih daripada tiga atau empat ramuan, periuk air mendidih, dan sudu. Anda boleh mempunyai ladu ini dari awal dan dalam mangkuk makan malam anda dalam masa kurang daripada yang diperlukan untuk mendidih pasta.

9. Bubur Labu Korea dengan Beras Beras (Hobakjuk)

Sekiranya anda tidak biasa dengan tradisi sup manis dan porridges Asia, ia mungkin membantu memikirkan ini sebagai puding. Sebagai tambahan kepada labu halus, ia mempunyai bola nasi seperti mochi yang menyenangkan, dan membuat sarapan musim sejuk yang lazat atau pencuci mulut yang halus manis.

10. Cendawan Shiitake & Tauhu

Ini gabungan khusus cendawan shiitake yang kaya, tauhu panggang yang kenyal, dan kubis sutera seperti kawan lama dan sangat sayang – yang anda tidak pernah tengok melihat. Mereka adalah pakej pakej kecil yang sempurna: ringan pada mulanya menggigit dan kemudian pecah dengan rasa umami yang memuaskan.