(Kredit imej: Damn Delicious)

Cendawan adalah sayur-sayuran teruk yang teruk. Mereka sering bersembunyi di latar belakang, memainkan peranan yang menyokong dan bukannya mempunyai masa mereka di pusat perhatian. Tetapi tidak lagi. Ini 10 resipi cendawan liar yang popular meletakkan cendawan depan dan pusat, di mana mereka tergolong.

Sudah tiba masanya kita memberi penghormatan kepada cendawan yang gemuk dan berkuasa!

1. Lembaran Pan Bawang Putih Buah Cendawan dari Damn Delicious

Dalam masa kira-kira 20 minit, anda boleh mempunyai hidangan sampingan yang mudah di atas meja anda. Cubalah beberapa cendawan cremini dengan mentega, bawang putih, lemon, thyme, rosemary, garam, dan lada dan panggang mereka hingga keemasan coklat.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

2. 15-Minute Parmesan-Thyme Cendawan

Cendawan ini juga hidangan sampingan yang cepat! Mereka memerlukan kerja lebih sedikit daripada yang di atas, kerana anda perlu menyalakannya di atas dapur bukannya membiarkan mereka melakukan perkara di dalam oven, tetapi mereka masih sangat mudah.

(Kredit gambar: Kritikan Resipi)

3. Creamy Balsamic Skillet dari The Recipe Critic

Makan satu keping ini adalah makan malam yang pantas dan mewah yang anda cari. Maksud saya, adakah anda benar-benar salah dengan ayam, cendawan, daging, dan krim? Saya tidak akan berbohong dan mengatakan ini bukan hidangan yang kaya, tetapi cuka balsamic dan hiasan parsli segar membantu mengurangkan sedikit.

(Kredit imej: Lauren Volo)

4. Balsamic Balsamic 15-Minute Buttered

Kita sudah tahu bahawa apabila anda memasak atau memanggang cendawan anda mendapat hidangan sampingan yang menang, tetapi apa yang berlaku apabila anda menambah mentega dan cuka balsamic? Sihir tulen. Dengan taburan herba segar, sentuhan gula perang, dan gerimis kicap, ini pasti menjadi cendawan yang paling rumit yang pernah anda miliki.

(Kredit gambar: Kritikan Resipi)

5. Cengkeh Bawang Putih Parmesan dari Kritikan Resipi

Satu gigitan bawang putih Parmesan berkrim putih ini dan anda akan yakin bahawa sayur-sayuran boleh benar-benar merosot. Dengan mentega, krim berat, keju krim, dan Parmesan, hidangan sampingan ini akan membuat kekasih cendawan keluar dari sesiapa.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

6. Mudah Balsamic Glazed Tips Steak & Cendawan

Tip-tip steak adalah potongan daging lembu yang murah yang menyerap marinades, seperti kacang soya dan balsamic ini. Throw beberapa cendawan ke dalam kuali selepas siap daging, tambah cuka dan sentuhan mentega, dan anda telah mendapat makan malam emas.

(Kredit imej: Bagaimana Sweet Eats)

7. Galeria Cendawan Portobello dengan Butter Gruyere Crust dari Bagaimana Makanan Sweet

Sebuah galette adalah sepupu belakang pai. Dan sementara galettes boleh menjadi manis atau gurih, tidak setiap hari yang anda lihat penuh dengan cendawan galette. Tetapi ia masuk akal – kerak yang kaya, mentega, dan pengisian cendawan berkrim adalah perlawanan yang dibuat di syurga. Sepotong ini dengan segelas wain sejuk benar-benar ilahi.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

8. Miso-Buttered Cendawan dan Mie

Hidangan ini datang bersama-sama dalam masa 20 minit, tetapi ia rasanya seperti dimasak dengan cara yang lebih lama. Itulah semua terima kasih kepada cendawan perasan dan sos mentega miso yang kaya, yang memberikan hidangan rasa umami yang hebat.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

9. Krim Cooker Slow Cendawan Sup

Kali berikutnya anda mempunyai keinginan untuk krim sup cendawan, melangkau jenis kalengan dan pergi ke laluan buatan sendiri. Dengan bantuan periuk yang perlahan, saya berjanji hampir semudah membuka kaleng – dan hasilnya jauh lebih baik.

(Kredit imej: Maria Siriano)

10. Risotto Cendawan Baked dengan Bawang Caramelized

Inilah cara anda mendapatkan hidangan risotto-esque tanpa berdiri di dapur secara berterusan. Hidangan ini sepatutnya menjadi vegan, tetapi antara cendawan yang gemuk dan bawang karamel yang enak yang anda tidak akan tahu. Jika anda makan tenusu, satu krim masam atau mascarpone di atas benar-benar meterai perjanjian itu.