(Kredit imej: Lauren Volo)

Kek dua atau tiga lapisan semuanya baik dan baik, tetapi sukar untuk berhujah dengan kemudahan kek satu lapisan. Walaupun biasanya dianggap rendah hati dan nyaman, tidak ada alasan mengapa mereka tidak dapat memenuhi syarat – terutama apabila ada bahan seperti mascarpone, coklat gelap, dan bahkan minyak zaitun yang terlibat.

10 kue ini adalah mewah kerana mereka mudah, dan layak untuk sebarang perayaan.

1. Satu-mangkuk Yogurt dan Kek Minyak Zaitun Madu

Sedikit segmen baru menambah hanya sentuhan rasa untuk kek ini yang membuat anda mahu masuk untuk kepingan yang lain. Tip tip: Tukang roti hebat untuk sarapan pagi.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

2. Lemon Drizzle Cake

Kek ini sederhana adalah perayaan lemon yang benar, dengan jus dan semangat menyerap kedua-dua kek dan sayu. Citrus candu yang disimpan di kedai boleh digunakan untuk menghiasi bahagian atas untuk menjadikannya lebih istimewa.

(Kredit imej: Quentin Bacon)

3. Cara Membuat Kue Coklat Tanpa Lemak Terbaik

Kek coklat tanpa tepung mungkin menjadi kue satu lapisan yang paling klasik. Ia fudgy, dekaden, dan paling pasti layak ais krim vanila.

(Kredit imej: Eric Wolfinger)

4. Kek Carrot Itali

Ini jauh dari kue lobak kismis dan kacang yang mendapat perhatian ramai. Sebaliknya, kek ini membuat ia mudah dengan apa-apa tetapi wortel parut. Tepung badam dan banyak kuning telur memastikan ia lebih lembap dan lembut, dan satu krim mascarpone menambah keanggunan.

(Kredit imej: Maria Siriano)

5. One-Bowl Tres Leche Poke Cake

Kek padat ini sangat baik dihidangkan sejuk, terus dari peti sejuk, untuk menghargai teksturnya seperti puding. Jika anda tidak merasakan membuat topping krim yang disebat, jangan ragu untuk melangkauinya, kerana kek akan sama baiknya tanpa ia.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

6. Lemon Cake Free Gluten-Free

Anda tidak perlu bebas gluten untuk menghargai kue ini tambahan-lembab, luar biasa, kerana ia hanya bergantung kepada polenta dan tepung badam. Rahsia keterlaluannya adalah sirap lemon manis yang dituangkan ke atas kek semasa masih hangat.

(Kredit imej: Maria Siriano)

7. Kek Chocolate Sheet dengan Frosting Butter-Roasted Peanut Butter

Nota-nota bunga bunga madu yang manis membantu mengimbangi rasa mentega kacang yang sengit dan menjadikan coklat klasik dan pasangan mentega kacang hanya sedikit lebih istimewa.

(Kredit imej: Lauren Volo)

8. Lapung Terung dan Kek Polenta dengan Orange Mascarpone Frosting

Jangan dimatikan oleh fakta bahawa terdapat terung dalam kek ini – sayur-sayuran seperti zucchini dan wortel membuat kuih besar, jadi mengapa tidak terung? Di sini ia dimasak dan menjadi serbuk manis dengan madu, vanila, dan cuka balsamic untuk menghasilkan kek yang akan semua orang meneka ramuan rahsia.

(Kredit imej: Kimberley Hasselbrink)

9. Kek Chocolate Banana Cake Ina Ina

Dengan nama Ina di belakangnya, anda tahu kek ini akan menjadi keseimbangan sempurna yang mudah dan mewah. Topping cokelat coklat menjadikannya lebih istimewa, dan ia adalah kek yang benar-benar menjadi lebih baik dengan rehat malam di dalam peti sejuk.

(Kredit imej: Christine Han)

10. Kek Poke Pink Champagne

Champagne dalam adunan dan frosting sudah memenuhi syarat kek ini sebagai mewah, tetapi ia juga berlaku untuk menjadi lebih mudah kerana setiap komponen kek boleh dibuat sehari lebih awal daripada masa.