Nampaknya hari ini makanan cepat kurang dari 30 minit – terima kasih Rachael Ray. Tetapi ada malam, sekarang dan kemudian, walaupun 30 minit boleh kelihatan seperti kemewahan. Dengan 30 minit kami boleh memasak hidangan 3-hidangan, melakukan cucian, lari mesin basuh pinggan mangkuk dan kencinglah seekor kuda dari sekeping kayu. Di dunia nyata, apabila anda sedang berlari dari satu petang ke aktiviti lain, makan malam kadang-kadang perlu bersama dalam masa 10 minit atau kurang. Berikut adalah beberapa resipi untuk diingat untuk masa itu!

Tahun lepas kami membundarkan 10 resipi yang boleh dibuat dalam masa 15 minit atau kurang dan kami mengambilnya satu langkah lebih lanjut kali ini. 15 minit begitu tahun lepas, 10 minit adalah di mana ia berada! Semak resipi di bawah dan pastikan anda menambah makan malam semalaman cepat di komen di bawah!

1. Nasi goreng yang cepat dan mudah: Nasi goreng boleh berkumpul lebih cepat daripada 10 minit sekiranya anda mempunyai pilihan sisa yang terapung. Ia adalah resipi end-semua untuk menggunakan nasi sisa dan cukup enak untuk dimakan untuk makan setiap hari – ya walaupun sarapan.

2. Salad Salad Apple-Arugula: Walaupun bungkus kelihatan seperti makanan makan tengah hari, untuk makan malam yang cepat, mereka boleh mengandungi kumpulan makanan yang sebenarnya dan juga menghapus hidangan jika perlu. Sempurna, tidak bersih!

3. Thai Ketam Salad dengan Chili, Halia, dan Kelapa: Oleh kerana makanan ini hanya perlu dicincang dan dibuang, ia cepat membuang bersama dan mempunyai rasa berani yang besar yang akan memuaskan tanpa senarai cucian dari bahan-bahan.

4. Miso Soup: Sup miso sangat sesuai untuk mereka yang khuatir tentang masakan tauhu kerana ia hanya memanaskan dalam sup kaya ini dan tiba-tiba, makan malam dihidangkan! Semak versi ini dengan telur rebus – lebih lazat!

5. Pancake Terbaik Pernah: Pancake mungkin secara tradisinya menjadi makanan sarapan pagi, tetapi mereka sempurna untuk makan apa saja … kami mahu beberapa sekarang!

6. Sup Tomat Mesir: Resipi ini sememangnya tidak sampai pada tanda 10 minit, tetapi ia boleh dibuat sepenuhnya dari pantri anda jadi terdapat pemotongan atau persediaan yang minimum – menjadikannya pemenang dalam buku kami!

7. Friday Night Slow-Cooked Brisket dan Bawang: Oleh itu, secara teknikal, makanan ini mengambil masa 5-8 jam untuk membuat, tetapi sebenarnya hanya 10 minit kerja persediaan yang terlibat. Buat sebelum anda mengetuai pintu untuk bekerja dan apabila anda kembali makan malam sudah selesai untuk anda!

8. udang panggang pedas: Udang ini mendapatkan air garam secukupnya sebelum memukul panggangan, tetapi kerana mereka memasak dengan cepat, kami bersedia mengabaikan masa lapang tambahan (hanya 30 minit). Hanya pastikan anda menggugurkan mereka dalam air garam yang kedua anda pulang dari kerja atau mungkin mengurangkan garam dan air garam mereka semasa anda pergi (jadi mereka tidak terlalu asin) untuk membuat perkara-perkara yang lebih mudah.

9. Thai Omelet Gaya (Kai Jeow): Resipi ini datang bersama-sama dalam kurang daripada 10 minit yang mungkin memberi anda masa untuk berjalan kaki anjing atau menyemak e-mel sebelum makan malam!

10. Telur Scrambled dengan Jagung Segar, Keju Kambing, dan Tomato Bakar Oven: Hidangan ini dilabelkan sebagai hidangan selama 10 minit dan bercampur dengan banyak perkara yang mungkin sudah ada.

Apakah makanan kegemaran anda sepanjang hari, tanpa makanan kegemaran anda?

Berkaitan: Cara Membuat Roti Pisang Di Sepuluh Menit

(Imej: Elizabeth Passarella, Sara Kate Gillingham-Ryan, Emma Christensen, Faith Durand, Kana Okada untuk Elle Decor, Dana Velden, Anjali Prasertong)