(Kredit imej: Emma Christensen)

Walaupun kita semua sedang berusaha untuk memakan makanan yang lebih sihat, kita juga cuba untuk memakan makanan yang cukup untuk menaikkan umur kita. Itu bermakna cuba mendapatkan banyak protein dan makanan yang kaya dengan serat pada piring kami tidak kira jam, sama ada kita sedang makan sarapan pagi secepat mungkin untuk keluar dari pintu atau mencari snek untuk memuaskan kejatuhan tengah hari. Ini 10 resipi sesuai dengan rang undang-undang, dan mereka bergantung kepada kuasa tumbuhan untuk melakukannya.

1. Bar Snek Almond Smoked

Bar-ayam yang kaya dan sedap ini mempunyai kacang-kacangan, kacang panggang dan biji-bijian yang cukup untuk membawa anda makan malam apabila anda merasakan penurunan tengah hari.

(Kredit imej: Laura Wright)

2. Raspberry dan Almond Butter Smoothie

Mentega badam membekalkan protein yang diperlukan untuk memberikan kuasa smoothie ini, tetapi rahsia sebenar di sini adalah penambahan zucchini beku, yang menjadikannya sangat krim, tebal, dan berbuih.

(Kredit imej: Izy Hossack)

3. Madu Mentega Panggang Madu

Hanya sentuhan madu bertukar protein tinggi yang tersebar luas ini menjadi sesuatu yang pasti anda ingin merebahkan buah-buahan atau roti bakar utuh.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

4. Tex-Mex Quinoa Salad

Salad ini mempunyai banyak protein di dalamnya, terima kasih kepada kacang hitam dan quinoa, serta beberapa lemak yang baik dari alpukat, jadi ia pasti akan membuat anda berpuas hati. Ia menjadikan kedua-dua makan malam atau makan tengah hari yang hebat.

(Kredit imej: Izy Hossack)

5. Pancake kelapa-Oat Vegan

Serat dalam gandum membantu membuat penkek ini hangat dan mengisi. Susu kelapa menambah kekayaan dan banyak lemak memuaskan. Bersama-sama, bahan-bahan ini tidak akan meninggalkan anda lapar dalam beberapa jam, seperti kebanyakan resipi pancake tradisional.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

6. Cara Membuat Vegan Chia Vegan Chia

Walaupun puding chia sering dihidangkan sebagai pencuci mulut vegan, kita tidak nampak apa-apa sebab mengapa ia tidak dapat dinikmati sebagai makanan ringan atau sarapan yang kaya dengan protein, atau sarapan pagi. Menambah buah beri kaya serat menjadikannya lebih memuaskan.

(Kredit imej: Laura Wright)

7. Lemon Yogurt Smoothie

Yogurt kelapa, santan, dan mentega kelapa memastikan smoothie ini sememangnya berkrim mungkin, tetapi ia adalah tambahan kembang kol beku yang memberikannya meningkatkan serat dan menjadikannya lebih memuaskan.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

8. Kacang Kacang, Pisang, dan Granola

Bungkus manis dan masin ini membuatkan sarapan pagi, makan tengahari, atau makanan ringan cepat. Bila-bila masa anda memerlukan sesuatu yang sihat untuk menghasut anda sepanjang hari, ini adalah jawapannya.

(Kredit imej: Christine Han)

9. Bagaimana untuk berebut tauhu

Tauhu beracun mempunyai tekstur yang sama untuk telur hancur dan sama seperti serba boleh dan mengisi.

(Kredit imej: Lauren Volo)

10. Cara Membuat Salad Buah Sarapan yang Sihat

Salad buah yang unik ini memanggil biji-bijian sebagai salah satu komponen utama, yang memberikan serat dan protein yang cukup untuk campuran supaya anda dapat memasak sepanjang pagi.