(Kredit imej: Joe Lingeman)

Ketuhar Belanda adalah kerja keras sebenar di dapur – ia boleh merebus air untuk pasta, perlahan-masak panggang periuk, dan melakukan apa saja di antara. Itulah sebabnya saya mendapati diri saya meraihnya beberapa kali seminggu untuk mendapatkan makan malam di atas meja. Resipi 10 ini membuktikan betapa bergunanya, bahkan pada malam-malam tersibuk minggu ini.

1. Mudah Taco Sup Ayam Satu Pot

Makan malam yang mengagumkan ini banyak mengenai sup itu kerana ia adalah mengenai topping. Pastikan anda mempunyai banyak kerepek tortilla yang dihancurkan, keju cheddar yang dicincang, dan bawang merah yang dikisar.

(Kredit imej: Lauren Volo)

2. Satu-Pot Creamy Chicken dan Rice Casserole

Kuali dapur ini adalah makanan yang selesa. Untuk meletakkannya betul-betul di atas, letakkan ketuhar Belanda di bawah hak pemanggang sebelum menyusu untuk mendapatkan keju tambahan keemasan coklat dan melty.

(Kredit imej: Lauren Volo)

3. Satu-Pot Pasta Puttanesca

Pasti, anda boleh mendidih pasta anda dalam ketuhar Belanda, tetapi adakah anda tahu anda boleh membuat sos di dalamnya pada masa yang sama pasta memasak? Pasta satu periuk ini adalah segalanya.

(Kredit imej: Melissa Ryan)

4. Creamy Braised Cauliflower dengan Tomat yang Tepung Matahari

Berani dalam susu mungkin terdengar agak ganjil, tapi percayakan kita pada yang satu ini. Hasilnya adalah lembut dan berkilau cauliflower yang kotor di dalam sos krim yang sangat baik hidangan utama.

(Kredit imej: Nealey Dozier)

5. Pasta Labu Satu Pot Pot Jelly

Inilah satu lagi periuk pasta ajaib. Labu purée dan krim berat menjadikannya kaya tambahan dan tambahan untuk musim gugur.

(Kredit imej: Melissa Ryan)

6. Ayam, Kacang, dan Hijau Cepat-Braised

Walaupun banyak jerawat mengambil masa beberapa jam, yang satu ini datang bersama-sama dengan cepat, yang menjadikannya sesuai untuk waktu petang yang sibuk apabila anda menginginkan sesuatu yang hangat dan memuaskan cepat.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

7. Madu-Bawang Putih Rice Stovetop Casserole

Hidangan ini adalah hidangan lengkap dengan sendirinya, kerana bijian, protein, dan sayur-sayuran semuanya masak bersama dalam satu periuk.

(Kredit imej: Brie Passano)

8. Putih Rotisserie Ayam Chili

A ayam rotisserie, beberapa tin kacang putih, dan satu beg jagung beku bergabung dengan kekuatan untuk membuat periuk cabai besar dan berair mungkin setiap malam minggu.

(Kredit imej: Faith Durand)

9. Kacang Kelapa dan Kacang Kentang Kacang dengan Lemon

Hidangan vegetarian, tanpa gluten ini dibuat dengan lebih baik terima kasih kepada percikan susu kelapa yang besar dan berkrim.

(Kredit imej: Lauren Volo)

10. Zoodles dan Bebola Makanan 30-minit

Teruskan dan gunakan bakso pra-masak dan zoodles yang dibeli di kedai untuk resipi ini untuk memastikan ia mendapat jadual lebih pantas.