(Kredit imej: Lauren Volo)

Saya cuba membuat sayur-sayuran sebagai bintang pertunjukan sepanjang masa apabila saya berfikir tentang apa yang perlu dibuat untuk makan malam. Saya pasti makan daging, tetapi dengan membuat pinggan saya lebih banyak tentang sayur-sayuran dan kurang mengenai daging, saya mendapati saya secara automatik makan diet yang lebih sihat tanpa radikal mengubah banyak. Berikut adalah 10 makan malam berat yang saya suka.

1. Cheesy Vegetable Melts

Cair yang memuaskan ini dipenuhi dengan sayur-sayuran yang anda miliki di dalam lukisan crisper anda, bersama dengan sapu keju Goya dan melayu Gouda yang murah hati.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

2. Bakar Goreng Ayam Bawang Putih

Walaupun tajuk resipi ini membaca “ayam,” sayuran adalah sebahagian daripada persembahan. Rasanya manis dan wangi menjadi setiap hidangan hidangan yang menyenangkan.

(Kredit imej: Maria Siriano)

3. Kacang Putih Renyah dengan Sayuran dan Telur rebus

Inilah caranya untuk menumpahkan tumpukan sayur-sayuran berdaun ke dalam makan malam. Sauté mereka dengan kacang za’atar-spiced dan topinya dengan telur rebus yang berair untuk hidangan yang sangat memuaskan.

(Kredit imej: Lauren Volo)

4. Terung Panggang dan Bowl Beras Brown dengan Turmeric Tahini

Resipi tanpa vegan ini mempunyai terung karamel dan lembut, biji delima berair, buncis, herba segar, dan sos tahini yang sedap dalam satu mangkuk gembira.

(Kredit imej: Lauren Volo)

5. Krew Skuasy Butternut Pantas

Jangkauan untuk skuad butternut sebelum dipotong dan kari merah Thai yang berkrim dan sayur-sayuran ini tidak boleh menjadi lebih mudah untuk dibuang bersama.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

6. Kung Pao Cauliflower

Beri hadiah kegemaran anda tanpa putaran daging dengan menukarkan ayam untuk kembang kol – kami menjamin bahawa ia tidak kurang memuaskan.

(Kredit imej: Melissa Ryan)

7. Skuad Squash Winter

Squash musim sejuk berongga adalah kapal yang sempurna untuk beban sayur-sayuran, bijirin yang dimasak, keju, dan sedikit sosej yang hancur (untuk ukuran yang baik).

(Kredit imej: Chungah Rhee)

8. Kentang Pan Sweet Sheet dan Black Bean Hash

Hash vegetarian yang berwarna-warni datang bersama-sama semua pada satu kuali lembaran, yang bermaksud perhimpunan mudah dan pembersihan lebih mudah.

(Kredit imej: Emma Christensen)

9. Spaghetti Squash Pad Thai

Walaupun mie beras cantik, skuasy spageti membuat pengganti yang luar biasa jika anda ingin membawa lebih banyak sayuran ke meja makan.

(Kredit imej: Lauren Volo)

10. Satu Pot Zoodles dan Bakso

Walaupun resipi ini memerlukan zucchini yang spiralizing, jangan teragak-agak untuk mengambil mi zucchini yang dibeli untuk membuat hidangan lebih mudah dibuat.