(Kredit imej: Guy Ambrosino)

Cara terbaik untuk mengatasi makan malam sebelum menipu atau merawat dengan anak-anak kecil anda pada Halloween adalah untuk bersandar pada periuk perlahan anda. Oleh kerana anda tidak mempunyai banyak masa untuk menghabiskan di dapur, berpegang dengan resipi yang boleh memasak sepanjang hari atau bahkan lebih awal, jadi ada sedikit yang perlu dilakukan sebelum menyemai. Berikut adalah 10 resipi periuk perlahan untuk makan malam yang sihat sebelum anda keluar untuk menipu atau merawat.

1. Slow Cooker Salsa Ditarik Ayam

Hidangan mesra semalam adalah semudah menggabungkan salsa kegemaran anda dan dada ayam bersandar di periuk perlahan, dan masak sehingga lembut. Stuff daging yang dicincang, dicincang menjadi tacos atau quesadillas, atau berkhidmat di atas mangkuk bijirin atau salad makan malam yang enak.

(Kredit imej: Maria Siriano)

2. Kek masak Cooker Lentil Chili

Muatkan periuk perlahan anda dengan kacang-kacangan, kacang-kacangan, dan sayur-sayuran pada waktu pagi dan apabila anda pulang dari kerja makan malam akan dilakukan dan menunggu anda. Buat makanan ini lebih mudah dengan memulakan dengan squash butternut sebelum dipotong.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

3. Slow Cooker Maple-Mustard Pulled Pork

Keluarkan semua bahan ini di dalam periuk perlahan pada waktu pagi sehingga semua yang perlu dilakukan adalah daging dicincang dan masukkan ke dalam roll bantal sebelum makan malam.

(Kredit imej: Emma Christensen)

4. Slow Cooker Bowl Burrito Chicken

Ini adalah jenis resipi periuk perlahan yang dibuat untuk malam seperti Halloween. Ia mengambil masa kurang daripada lima minit untuk menarik bersama-sama dan kemudian memberi ganjaran kepada anda dengan makan malam yang lazat dan sihat apabila anda sudah bersedia untuk makan.

(Kredit imej: Brie Passano)

5. Sup Cooker Ayam dan Sup Rice Liar

Ini betul-betul jenis pemanis yang hangat dan hangat yang anda mahu masukkan pada malam musim sejuk. Ia memasak sepanjang hari, dan sentiasa baik dengan salad sampingan kecil atau roti berkerak.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

6. Pemasak Slow Madu Teriyaki Chicken

Langkau teriyaki takeout dan beralih kepada periuk perlahan anda untuk makan malam yang mudah. Oleh kerana resipi ini tidak memasak sepanjang hari, saya suka mengambil kesempatan daripada potensinya dengan membuat ayam dan sos pada malam sebelumnya, kemudian hanya memanaskan semula.

(Kredit imej: Guy Ambrosino)

7. Cookie Slow Turkey Sweet Potato Chili

Dengan ayam belanda bumi, ubi jalar, dan kacang hitam, anda boleh merasa baik mengetahui bahawa trik-atau-perlakuan anda dipenuhi dengan makanan yang sihat sebelum menggali ke dalam semua gula-gula Halloween mereka.

(Kredit imej: Maria Siriano)

8. Sup masak Tortilla Chicken Cooker

Ini adalah resipi dump-and-go yang sesuai untuk malam sibuk seperti Halloween. Ia memerlukan paha ayam, jadi anda boleh memastikan daging itu dibungkus dengan rasa dan tetap sangat lembut sepanjang memasak.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

9. Sayuran Curried dan Chickpea Stew

Hidangan rebus yang ringan ini mudah dibungkus dengan sayur-sayuran dan bahan-bahan dari pantri. Banyak sayur-sayuran dan sayur-sayuran boleh dengan mudah ditukar masuk dan keluar bergantung pada apa yang ada di tangan anda.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

10. Sate Cooker yang lambat dengan Lada dan Bawang

Ini adalah makanan yang paling banyak dimakan. Apa yang perlu anda lakukan sebelum duduk di atas meja adalah perkara sosej, lada, dan bawang pada roll dan squit sejumlah besar mustard di atas.