(Kredit imej: Joe Lingeman)

Saya mempunyai formula yang tidak gagal untuk makan malam minggu yang mudah: ayam + mana-mana sayur-sayuran + kuali lembar kepercayaan saya. Sama ada anda pergi untuk kulit atau versi tanpa kulit, fleksibiliti adalah nama permainan apabila ia datang kepada paha ayam (atau payudara yang lembut, kasar).

Toskan ayam dan sayur pilihan anda pada kuali lembar dan anda mempunyai hidangan satu keping yang datang bersama-sama dalam masa kira-kira 30 minit, ditambah dengan janji pembersihan yang mudah. Dari peha ayam rempah klasik ke ayam maple-mustard, berikut 10 ayam mudah dan lembaran pan suplai mudah untuk ditambah kepada pelan makan anda.

1. Lembaran Pan Chicken Souvlaki

Sekiranya anda suka combo lemon halus, herba manis, dan bawang putih yang menjadi makanan utama dalam banyak masakan Yunani, makan malam minggu ini, bekerjasama dengan kentang merah dan lada belut, akan berada di lorong anda.

(Kredit imej: Christine Han)

2. Sheet Pan Chicken Fajitas

Keindahan hidangan ini ialah satu lembar penaik boleh membuat fajitas cukup untuk memberi makan orang ramai yang lapar. Saya bercakap tortilla, dada ayam yang diasinkan berasid, dan lada yang hangus dan bawang – semuanya ada.

(Kredit imej: Chungah Rhee)

3. Lembu Pan Ayam dengan Kentang Merah dan Sage

Makan malam ini adalah klasik abadi yang tidak pernah menjadi tua. Muatkan bahan-bahan pada kuali lembaran tunggal, dan dalam masa lebih dari 30 minit anda akan berpesta pada peha ayam dan kentang lembut.

(Kredit imej: Christine Han)

4. Bagaimana Membuat Lembu Sayuran Ayam dan Bakar Panggang

Mari kita jalankan anda melalui asas-asas, dan kemudian apabila anda menguasai teknik ini, batas langit ketika datang ke sup.

(Kredit imej: Lauren Volo)

5. Panci Pan Chicken Honey-Chipotle dan Kentang Sweet

Pemprosesan madu-chototle cepat adalah salah satu cara yang paling mudah (dan paling lazat!) Untuk mengubah rutin ayam biasa anda. Pairkan paha ayam kulit dengan ketebalan ubi jalar untuk membuatnya makan.

(Kredit imej: Lauren Volo)

6. Panggang Ayam Panggang dengan Fennel & Lemon

Fennel dan lemon rakan kongsi dengan paha ayam rangup untuk menjaga makan malam malam ini cahaya dan cerah. Puncanya dengan menambah beberapa kentang merah separuh atau bunga broccoli ke kuali.

(Kredit imej: Emma Christensen)

7. Honey & Chili Chicken Thighs dengan Creamy Cilantro Sauce

Pengadukan madu, serbuk cili dan percikan amber ale menjadi sayu melekit kerana paha ayam tanpa kulit yang dipanggang di dalam oven. Jadikannya makan dengan melambungkan brokoli atau kembang bunga kol kembang api, atau keledek tebal pada kuali lembar.

(Kredit imej: Faith Durand)

8. Ayam Panggang Ayam Panggang dengan Miso dan Halia

Satu pelepasan mudah pasta miso, halia segar, bawang putih, dan minyak bijan memberikan hidangan 30 minit ini dengan sentuhan Asia yang berperisa berani. Hancurkan beberapa brokoli atau kembang kol dengan bungkusan yang tinggal dan masukkannya ke kuali lembaran bersama ayam.

(Kredit imej: Nick Evans)

9. Lemon Thyme Chicken Thighs

Hanya kira-kira apa-apa resipi untuk paha ayam renyah dalam kuali boleh disesuaikan dengan kepingan lembaran pan. Sama seperti kaedah asas kami untuk suplai pan lembar ayam, tambah kepingan lembar ke ketuhar seperti yang dipanaskan, kemudian masakkan kulit ayam ke bawah pada 400 ° F selama kira-kira 30 minit, membalikkan ayam dan menambah lemon dan thyme halfway melalui.

(Kredit imej: Anjali Prasertong)

10. Ayam Paha dengan Apricot-Miso Glaze

Walaupun resipi untuk paha ayam manis yang manis ini memanggil untuk memanggang, ia sangat mudah untuk menjadikannya lembu pan. Selepas melemparkan paha tanpa tulang tanpa pewarna dalam perap, disebarkannya di atas kuali lembar yang besar, bekerjasama dengan pilihan sayur-sayuran anda, dan masak di 400 ° F selama 20 hingga 25 minit.