Kita semua mempunyai hari-hari ketika kita merasa sangat letih dan malas sehingga pemikiran menyusun makan malam terasa menakutkan. Makanan yang sihat, penuh dengan ramuan yang baik seperti sayur-sayuran dan kacang, adalah 100 peratus yang dapat diperoleh pada saat-saat ini. Caranya ialah bersandar pada kemudahan yang dibeli di kedai – seperti sayur-sayuran pra-potong dan barang-barang dalam tin – dan menggunakan teknik memasak cepat untuk mendapatkan kerja yang dilakukan tanpa usaha keras untuk menghasilkan hasil yang lazat.

1. Slow Cooker Vegan Lentil Chili

Hancurkan beberapa tin kacang dan tomato dan sesetengah skuasy pra-potong dalam periuk perlahan dan tanpa mengangkat jari, anda akan mempunyai hidangan yang hangat dan hangat yang menunggu anda apabila anda pulang ke rumah pada penghujung hari.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

2. Lembaran Renyah Pan Gnocchi dan Veggies

Anda tidak perlu mengganggu mendidih gnocchi untuk resipi ini. Sebaliknya, ia akan dipanggang betul-betul di sebelah sayuran pada kuali lembaran untuk makan malam yang cepat yang mudah dibersihkan selepas itu.

(Kredit imej: Maria Siriano)

3. Garlic Broccoli Subs

Sandwic adalah majlis makan malam utama apabila anda berada dalam suasana yang malas, kerana ia menghibur, memuaskan, dan tidak memerlukan peralatan. Ini vegetarian yang dibungkus dengan brokoli panggang berminyak dan lada Peppadew yang tajam.

(Kredit imej: Lauren Volo)

4. Sayur-sayuran pada malam hari

Kumpulkan apa saja kemungkinan dan berakhirnya sayur-sayuran yang anda miliki di dalam laci crisper untuk menyusunnya dengan cepat. Lebih cepat daripada mengambil dan lebih sihat.

(Kredit imej: Christine Han)

5. Kentang Sweet Fajitas

Makan malam fajita mungkin kelihatan seperti banyak kerja, tetapi versi tanpa susu ini tidak dapat lebih mudah. Tumbuh sekelompok potong ubi jalar, lada, dan bawang pada kuali lembar dan biarkan oven lakukan kerja semasa anda mengumpul salsa yang dibeli dan yoghurt Yunani.

(Kredit imej: Lauren Volo)

6. Sayuran Hummus Bowl Mentega Panggang Asap

Sebuah tabung hummus dari kedai runcit boleh paling pasti makan malam jika ia ditimbun dengan campuran sayur-sayuran panggang berasap dan disajikan dengan banyak pita.

(Kredit imej: Lauren Volo)

7. Feta dan Tomato Braised Chickpeas

Makan malam lima ramuan ini benar-benar tidak memerlukan lebih daripada sekadar nasi beras merah atau roti berkerak untuk membuatnya makan. Ia juga bernilai membuat batch ganda, kerana ia hebat untuk makan tengah hari pada hari berikutnya.

(Kredit imej: Lauren Volo)

8. Kelikir Kacang Hias

Ini pada dasarnya panggang sandwich keju yang merasa sedikit lebih baik kerana mereka dipenuhi dengan banyak sayuran berwarna-warni. Ini bermakna mereka menghiburkan dan baik untuk anda semua pada masa yang sama.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

9. The Frittata Keju dan Sayuran yang paling Mudah

Walaupun frittata biasanya dianggap sebagai hidangan sarapan pagi atau makan tengahari, ia membuatkan makan malam yang cukup hebat, menurut pendapat kami. Sepadan dengan salad sederhana dan beberapa roti berkerut dan anda telah ditetapkan.

(Kredit imej: Lauren Volo)

10. Bagaimana Membuat Fritters Daripada Mana-mana Sayuran

Ini fritters renyah boleh dibuat dari hampir semua sayuran apa-apa yang mendekam dalam laci crisper anda. Ini bermakna anda boleh menuju ke rumah lurus untuk membuatnya bukan membuat berhenti khas di kedai runcit.