(Kredit imej: Christine Gallary)

Saya selalu bercita-cita untuk melakukan banyak pengalinan dan memelihara, terutamanya pada musim panas ketika menghasilkan murah beckons. Tomato rata yang beratnya 20 pound? Pasti mengapa tidak?

Pada hakikatnya, saya akhirnya membuat satu kumpulan tomato tin dan mungkin beberapa jem buatan sendiri hanya sekali setahun. Tetapi sebaik sahaja kita memakan semua barang-barang kalengan kita, kes bekas balang canning kosong seolah-olah mengambil banyak ruang di dapur. Saya telah berusaha untuk mencari cara untuk memasukkannya ke dalam kehidupan seharian di dapur, dan di sini adalah sebahagian daripada mereka!

Cara Mengemas Salad Perfect dalam Jar

(Kredit imej: Emma Christensen)

1. Penyimpanan

Mason garam sebenarnya hanya bekas simpanan, walaupun kelihatan lebih baik daripada plastik biasa saya. Saya pastikan untuk membeli balang mulut luas, dan gunakannya untuk menyimpan segala-galanya daripada makanan ringan kepada barangan pantri untuk sisa makan malam.

 • Penyimpanan Penyimpanan Spice Terbaik: Mason Jars
 • Tinggal Kesyukuran? Hantar Rumah Mereka di Mason Jar!
 • Bagaimana Saya Mengeluarkan Bahan Pukal Apabila Saya Dapatkan Rumah dari Kedai Runcit
 • Sebelum & Selepas: Bagaimana Saya Mengorganisir Semua Beg Saya Minuman Gluten-Free Flour

2. Blender Jar

Ini adalah wahyu bagi mereka yang mempunyai pengadun tegak tradisional. Adakah anda tahu anda boleh menggunakan balang Mason sebagai balang campuran? Kini anda boleh membuat smoothie peribadi tanpa perlu mencuci wangi. Bayangkan mempunyai peti sejuk anda penuh dengan balang Mason yang dimuatkan dengan bahan-bahan smoothie dan hanya perlu mengeluarkannya pada waktu pagi dan teruskannya ke pangkalan pengisar. Genius!

 • Trik Mason Jar Blender: Adakah Anda Tahu Mengenai Ini?

(Kredit imej: Kelli Foster)

3. Whipped Cream

Jika krim sebat dengan tangan dengan mengocok bukanlah perkara anda, cobalah krim ke dalam balang Mason dan goncang. Dalam masa kira-kira 30 saat, anda akan mempunyai krim yang disebat sempurna yang sudah sedia untuk digunakan. Anda juga boleh membeli lampiran yang sesuai ke balang Mason untuk memasak segala-galanya dari salad dressing ke telur hancur.

 • Anda Boleh Membuat Krim Whipped Dengan Hanya Jar Mason?
 • The EcoJarz Shaker Whisk adalah Lampiran yang Layak untuk Mason Jar

(Kredit imej: Emma Christensen)

4. Mengangkut Makan Tengah Hari

Bawa makan tengahari anda dalam balang pengetam! Anda boleh membuat cawan mi segera, lapisan dalam bahan salad, atau isi dengan sup sisa. Sekiranya makan tengahari anda perlu dipanaskan di dalam ketuhar gelombang mikro, hanya tutup penutup dan makan tengah hari anda sudah berada dalam bekas yang selamat dari ketuhar gelombang mikro.

 • Bagaimana Membuat Cawan Mie Instan DIY
 • Cara Mengemas Salad Perfect dalam Jar
 • Ambil Soup to Work in Jar Canning
 • Cara Membuat Salad Greek dalam Jar

(Kredit imej: Kelli Foster)

5. Oatmeal Semalaman

Sekiranya anda suka memakan oat keluli, tetapi tidak mahu bangun pada awal pagi untuk membuatnya, kami mempunyai kaedah yang mudah untuk memasak oat di waktu petang. Gembirilah oat ini ke dalam balang, simpan di dalam peti sejuk, dan tarik keluar setiap pagi ke atas dengan apa sahaja yang anda rasa. Anda juga boleh mengambil oat ini di mana sahaja jika anda memilih untuk makan sebaik sahaja anda sampai ke pejabat.

 • Cara Membuat Oatmeal dalam Tumis: Satu Minggu Sarapan dalam 5 Minit

(Kredit imej: Anjali Prasertong)

6. Sayur-sayuran dan Sayuran Bersendirian

Saya suka idea ini membungkus hidangan tunggal sayur-sayuran dan mencelupkan ke dalam balang untuk tanpa rasa ribut, snek mudah alih! Sayur-sayuran yang panjang berfungsi dengan baik, jadi berpegang dengan wortel, saderi, lada paprika, atau sebilangan kecil kacang gandum.

 • Snek Pintar: Pek Veggies & Dip Bersama dalam Jar

(Kredit gambar: Tessa Huff)

7. Pembungkusan Hadiah Makanan

Saya tidak begitu baik untuk membungkus hadiah, jadi saya suka bungkus campuran ke dalam balang semasa cuti sebagai hadiah makanan buatan sendiri. Ramuan berlapis-lapis kelihatan cantik seperti mereka, jadi saya tidak perlu melakukan banyak hiasan sama sekali. Anda juga boleh menyusun melayan buatan sendiri, seperti kue atau gula-gula, dalam balang dan hanya mengikat reben di sekeliling mulut setiap balang.

 • 5 Cara Cantik untuk Pakej Kuki dan Rawat Buatan sendiri
 • Resipi: Campuran Jagung buatan sendiri

(Kredit imej: Bagaimana Ia Suka)

8. Baking

Kendi pengisar jelas direka untuk duduk di dalam tab mandi air panas dan menahan suhu tinggi, supaya mereka dapat melakukan perkara yang sama di dalam ketuhar. Gunakan balang pengetam untuk membakar kek atau gulung. Pada asasnya, apa-apa ramekin boleh dilakukan, balang pengetam juga boleh dilakukan.

 • Ide manis: Kek dalam Jar
 • 5 Alasan Mengapa Makanan Pencuci Mulut di Jars Adakah Schizzle-Dizzle
 • Bakar dalam Jar: Gulung Makan Buttermilk Seluruh Wheat
 • Idea Jualan Bakar Besar: Pelatih dalam Jar dari Not Martha

(Kredit imej: Maureen Petrosky)

9. Minuman dan koktel

Gunakan balang pengetinan sebelum mengambil koktel individu di pesta seterusnya. Keluarkan pada penutup dan biarkan tetamu anda membantu diri mereka sendiri – apa yang mereka perlu lakukan ialah menambah ais dan memberi minuman mereka sedikit goncang, dan anda tidak perlu bermain bartender sepanjang malam.

 • Goncang Koktel untuk Mana-mana Pihak Dengan Jar Mason
 • Minuman pra-dibuat di dalam botol: Spiked Blueberry Basil Lemonade

(Kredit imej: Christine Gallary)

10. Gunakan Rings sebagai Muffin Liners

Akhirnya, balang itu sendiri bukan satu-satunya bahagian serbuk pengetam yang serba boleh. Gunakan cincin logam jika anda tidak mempunyai periuk muffin atau hanya perlu membuang beberapa muffin atau kek cawan. Sekiranya anda meletakkan cincin pada lembaran penaik, anda boleh memasangkan pelapik dalam setiap satu, memuatkannya dengan adunan dan bakar!

 • Membuat Cupcakes atau Muffin dengan Mason Jar Rings: Adakah Ia Benar-benar Berfungsi?