(Kredit gambar: Coco Morante)

Ia sangat mudah untuk terus mendapat sos panas sehingga, apa yang anda tahu, mereka mengambil sebahagian besar harta utama pintu peti sejuk utama. Begitulah jalannya di rumah saya, kerana suami cabai saya seolah-olah menambah yang baru ke koleksinya setiap minggu.

Berikut adalah beberapa cara saya merancang untuk mendapatkan beberapa perasa pedas kami!

Bagaimana Membuat Telur Scrambled Creamy

(Kredit imej: Faith Durand)

1. Beberapa titik pada telur pagi anda. Jika anda membuat kebiasaan, anda akan terkejut betapa cepatnya botol itu hilang.

Cara Membuat Sayap Ayam Buffalo di Oven

(Kredit imej: Faith Durand)

2. Sayap ayam Buffalo. Satu kekalahan setengah cawan daripada Frank’s Red Hot akan dilemparkan dengan sayap ayam bakar itu untuk snek permainan makanan yang pedas, jari.

Steak Bulgogi Bergaya Korea

(Kredit imej: Nick Evans)

3. Marinades. A gochujang, atau pasta cili Korea, menambah sifat keperibadian kepada bulgogi, hidangan daging panggang yang lazat. Ambil teknik ini untuk masakan lain juga – contohnya sos panas tidak salah dalam sapu barbeku basah, contohnya!

Cara Membuat Cili Sangat Baik Apa-apa Cara Anda Suka

(Kredit imej: Emma Christensen)

4. Dalam (dan pada) cabai. Seperti bagaimana cuka atau jus lemon dapat mencerahkan sup, asid sos panas dan panas akan menaikkan cabai panjang rata-rata dan mencerahkan rasa.

Cara Membuat Sushi Tuna DIY Pedas

(Kredit imej: Kathryn Hill)

5. Sos panas + mayo = Semua tujuan pedas pedas. Sos ini hebat diaduk ke dalam tuna atau salad ayam, tersebar ke dalam sandwic, dan juga dicampur ke dalam sashimi-grade ikan cincang atau kepingan tiruan yang dicincang untuk roll sushi panas dan pedas.

Cara Memasak Hijau Collard

(Kredit imej: Dana Velden)

6. Meningkatkan semangkuk sayur-sayuran. Atau nasi kotor. Atau ayam goreng. Benar-benar, tidak ada banyak makanan Selatan yang tidak mendapat faedah daripada sos panas panas.

7. Dihadapkan ke dalam sos tomato. Rempah pedas yang mudah untuk kentang goreng dan burger.

Pork Stir-Fry dengan Asparagus dan Gula Kacang Snap

(Kredit imej: Elizabeth Passarella)

8. Kacau. Di sekeliling rumah saya, Sriracha adalah senjata pilihan untuk memperbaiki keadaan yang paling menyedihkan. Resipi di atas untuk daging babi dan sayur-sayuran adalah apa-apa tetapi hambar, tetapi saya telah dikenali untuk memotong sedikit Sriracha di atas bahkan hidangan panci yang sangat baik.

Memasak Dengan Tahan Roti: Kek Risotto

(Kredit imej: Emma Christensen)

9. Fritters, kek kepiting, dan arancini. Campurkan dos yang baik dari sos panas ke dalam risotto yang sisa sebelum membentuknya menjadi bola atau roti.

Tambahan Terbaik Untuk Sup? A Cheesy, Toasty Top

(Kredit imej: Nora Singley)

10. Pada toast cheesy. Tidak ada yang menaikkan makan malam sup yang sengit seperti sepotong roti berkerak, dibakar dengan goyang sos panas dan taburkan keju cheddar.

Petua Bonus!

Oh, dan dengan cara itu, beberapa sos panas tidak perlu dibekukan! Tabasco, untuk satu, boleh disimpan dalam pantri yang sejuk dan gelap tanpa kesan buruk.

Apakah beberapa cara yang anda suka menggunakan sos panas? Ada apa-apa jenis kegemaran? Beri tahu kami dalam ulasan di bawah!