(Kredit imej: Joe Lingeman)

Doh roll bulan sabit adalah pintasan yang dibeli oleh kedai yang saya bersandar untuk sarapan pagi yang mudah. Adonan yang mentega, serbuk sangat serba boleh yang boleh saya gunakan dengan cara yang manis dan gurih. Pasti, gulung membuat sidekick hebat untuk makan malam, tetapi tunggu sehingga anda melihat apa yang boleh dibawa ke meja sarapan.

Sarapan Gourmet dan Sweet Crescent Roll

Doh roll bulan sabit adalah kanvas kosong hanya menunggu untuk dibentuk, dipotong, dilancarkan, dan disumbat dengan semua bahan kegemaran anda yang manis dan manis. Dan yang terbaik dari semua itu tidak perlu banyak untuk membuatnya makan. Bersenjata dengan tidak lebih dari beberapa staples dapur dan beberapa kreativiti, anda tidak jauh dari sarapan pagi yang menarik.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

1. Bacon dan Cheese Breakfast Pinwheels

Diilhamkan oleh gulungan kayu manis, versi gurih ini memancarkan cheddar yang dicincang dan daging yang segar dan hancur di sekitar Crescent roll dough.

Buka doh dan potong menjadi segi empat tepat. Sekiranya perlu, tekan sebarang lipatan berlubang bersama-sama. Taburkan dengan cheddar yang dicincang dan bacon yang sudah hancur. Bermula dengan sisi pendek segi empat tepat, gulung doh ke dalam balak. Pisau dan bakar pada suhu 375 ° F sehingga pinwheels berwarna coklat keemasan, 10 hingga 12 minit.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

2. Crescent Cups

Dicampur dengan doh adunan dan dipasangkan dengan kacang hitam, inilah peningkatan yang anda tidak tahu telur panggang anda telah meminta.

Baris setiap cawan daripada timah muffin bersaiz piawai dengan kuadrat Doh roll bulan sabit. Teratas dengan sesudu kacang hitam mashed, musim dengan garam dan lada, retak telur ke dalam masing-masing, kemudian bakar pada suhu 350 ° F sehingga doh ditenun dan telur ditetapkan, 12 hingga 15 minit. Hiaskan dengan dicincang cilantro segar sebelum berkhidmat.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

3. Tart Sarapan

Melapisi bahagian bawah hidangan penaik, gulungan Crescent membawa anda tart sarapan termudah yang anda akan buat. Bonus tambahan: hidangan telah diprataskan terlebih dahulu.

Potong Doh roll bulan sabit ke dalam segi empat tepat, dan tekan sebarang lipit berlubang untuk mengelak. Lipat tepi setiap bahagian adonan ke arah tengah untuk membuat bibir 1/2 inci di sekitar tepi, dan tekan untuk mengelak. Susun doh berdekatan bersama dalam hidangan penaik. Crack a telur ke tengah setiap bahagian adunan. Bakar pada suhu 375 ° F hingga telur ditetapkan dan doh ditenun, 20 hingga 25 minit. Teratas dengan tart lada hitam segar dan parut keju Parmesan kerana ia keluar dari ketuhar.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

4. Faux Ham dan Keju Roll-Up

Langkau sandwic – hangat ham dan keju roll-up dibungkus adonan mentega adalah cara yang lebih baik untuk mendapatkan perbaikan combo klasik ini.

Buka senarai Doh roll bulan sabit dan dipotong menjadi segitiga. Letakkan sepotong deli ham dan kira-kira satu sudu dicincang keju (kita suka cheddar atau Gruyère) di tengah setiap segi tiga. Roll up setiap segitiga dan berus bahagian atas dengan minyak zaitun atau mentega cair. Bakar pada suhu 375 ° F sehingga adunan dicat dan keju cair, 10 hingga 12 minit.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

5. Babi dalam Selimut

Diisi dengan sosej sarapan kegemaran anda, gulungan Crescent adalah ramuan yang membawa makanan klasik ini ke meja sarapan.

Bungkus Doh roll bulan sabit sekitar pautan sosej sarapan pagi. Bakar pada 375 ° F, sehingga doh berwarna coklat keemasan, 12 hingga 15 minit. Jangan lupa mustard untuk berkhidmat.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

6. Faux Pain au Chocolat

Ia bukan urusan sebenar, tetapi satu tiub gulungan Bulan Sabit akan mendapat kerja yang dilakukan untuk membendung keinginan anda untuk sakit au chocolat.

Potong doh ke dalam segi empat tepat, kemudian garis setiap dengan beberapa potong cincang coklat gelap, dan bergulung ke dalam log. Jadikan ia lebih memanjakan dengan menyikat bahagian atas setiap pastri dengan mentega cair, kemudian bakar pada 375 ° F hingga keemasan coklat, 10 hingga 12 minit.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

7. Kayu Manis Crunch Bits

Langkau granola – ini adalah gigitan kayu manis yang renyah yang anda inginkan di atas yoghurt anda.

Potong Doh roll bulan sabit ke dalam kepingan kecil, bersaiz kecil. Haba kira-kira separuh inci minyak neutral dalam kuali. Goreng doh, beralih kadang-kadang, sehingga kepingan-kepingan berwarna perang. Keluarkan dari kuali dengan sudu slotted dan lemparkan dengan gula kayu manis.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

8. Crescent Cinnamon Rolls

Gulungan kayu manis yang mudah ini akan mendapat peningkatan yang sangat baik dan mudah dengan dos zest jeruk.

Buka senarai Doh roll bulan sabit dan dipotong menjadi segi empat. Sekiranya perlu, tekan sebarang lipatan berlubang bersama-sama. Taburkan dengan gula kayu manis dan semangat oren. Bermula dengan sisi pendek segi empat tepat, gulung doh ke dalam balak. Potong ke dalam pusingan, berus bahagian atas dengan mentega cair, dan bakar pada suhu 375 ° F sehingga gulung berwarna emas keemasan, 10 hingga 12 minit.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

9. Strawberry-Cream Keju Denmark

Perkara terbaik mengenai keju krim mini krim strawberi mini adalah bahawa mereka cukup kecil untuk kembali ke saat (atau tiga!).

Bentuknya Doh roll bulan sabit ke dalam pusingan, atau gunakan pemotong biskut untuk memotong adunan. Gulung tepi setiap pusingan ke arah tengah untuk membentuk bibir di sekeliling tepi. Sebarkan sesudu keju krim di tengah setiap pusingan, kemudian bahagian atas dengan sesudu jem strawberi. Bakar pada suhu 375 ° F sehingga orang Denmark adalah berwarna coklat keemasan, 10 hingga 12 minit.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

10. Pisang dan Nutella Cups

Dimuatkan dengan pisang yang dihiris dan Nutella, ini adalah sarapan sederhana yang anda akan ambil untuk sarapan pagi yang memanjakan.

Baris setiap cawan daripada muffin timah standard atau tin muffin mini dengan segi empat Doh roll bulan sabit. Bakar pada suhu 375 ° F sehingga doh ditenun, 10 hingga 12 minit. Tanggalkan kaleng muffin dari ketuhar, dan atas setiap cawan dengan pisang yang dihiris, gerimis Nutella, dan kacang cincang.