Semasa Ramadan, apabila hanya dua hidangan utama yang disajikan, sekeping roti bakar tidak akan dipotong untuk sarapan pagi. Sesuatu yang hangat dan sihat yang akan meninggalkan anda penuh tenaga adalah nama permainan. Berikut adalah 10 resipi yang boleh dibuat di hadapan, jadi mereka bersedia untuk anda sebelum matahari terbit.

(Kredit imej: Sara Kate Gillingham)

1. Kentang Pagi Sweet dengan Yogurt, Sirap Maple & Kacang

Anda boleh membakar kentang sehingga lima hari lebih awal supaya hanya beberapa minit untuk menyiapkan hidangan yang enak ini. Spuds yang kaya serat pasti akan mengisi anda, dan yogurt tajam memberi mereka peningkatan protein.

(Kredit imej: Megan Gordon)

2. Buah Spring dan Nut Tabouli

Twist bermusim ini pada salad tabouli menambah buah segar untuk campuran, tetapi mengekalkan bulgur sebagai pangkalannya; gandum serat tinggi pasti akan memberi anda tenaga. Jangan ragu untuk menukar stroberi untuk buah kegemaran peribadi anda, seperti blueberry atau benih delima.

(Kredit imej: Christine Han)

3. Telur Putih Telur & Feta pada Muffin Bahasa Inggeris

Ini sandwic muffin Inggeris yang hangat adalah mesra freezer, yang bermaksud anda boleh menyiapkannya, membuangnya, dan hanya ambil untuk mereka pada waktu pagi – mereka akan mengambil masa kira-kira 30 minit untuk memanaskan semula dalam ketuhar.

(Kredit imej: Lauren Volo)

4. Bagaimana Membuat Tender Oatmeal Tender Baked

Ini cawan oatmeal individu boleh dinikmati pada suhu bilik atau cepat disusun semula dalam gelombang mikro. Untuk menambah lebih banyak daya yang tinggal, potonglah mereka separuh dan biarkan mereka dengan mentega kacang, atau pecahkan mereka dan sediakan mereka di atas semangkuk yogurt atau susu.

(Kredit imej: Terapi Apartment)

5. Ful Medes

Hidangan kacang fava mudah ini adalah makanan sarapan pagi yang biasa di Mesir dan sangat mengisi dan memuaskan. Hidangkannya, atau sebarkan roti pita bersama telur rebus.

(Kredit imej: Maria Siriano)

6. Salad Telur Curried pada Naan

Salad telur boleh dibuat hingga tiga hari lebih awal dan disimpan dalam bekas kedap udara di dalam peti sejuk, jadi ia hanya menumpuk pada naan dan menggali dalam.

(Kredit imej: Emma Christensen)

7. Yogurt Breakfast Popsicles

Sejak Ramadan jatuh dalam sebulan yang sering menjadi panas dan melekit bergantung kepada tempat tinggal anda, senang menikmati sesuatu yang akan menyejukkan anda. Popsikel ini akan melakukan itu tetapi juga membuat anda puas, kerana ia dibuat dengan yoghurt Yunani protein tinggi dan granola yang penuh serat.

8. Scrambled Chickpea dan Spinach Pitas

Ini sandwic vegan pita menggantikan telur dengan kacang ayam, yang menjadikannya sama hangat dan mengisi. Mereka boleh disediakan, dibekukan, kemudian dipanaskan semula dalam ketuhar selama 30 minit.

(Kredit imej: Megan Gordon)

9. Buah Telur Cendawan Campuran

Pertukaran dalam mana-mana sayuran kegemaran anda dan keju untuk membuat telur ini bakes anda sendiri. Mereka boleh dibakar terlebih dahulu dan kemudian dipanaskan semula dengan cepat di microwave pada waktu pagi.

(Kredit imej: Kelli Foster)

10. Wortel Savory & Zucchini Pancakes

Lempeng yang sedap ini boleh dibekukan, diambil seperti yang anda perlukan, dan dipanaskan semula dalam microwave atau pembakar roti. Buat mereka lebih besar dengan mengatasinya dengan telur goreng atau yoghurt Yunani yang besar.