(Kredit imej: Joe Lingeman)

Apabila ia datang untuk pencuci mulut tanpa bijir, anda boleh mengandaikan ia adalah dunia salad buah. Tetapi itu tidak kes itu! Terdapat kastar dan kue dan gula-gula yang boleh dimakan sesuai dengan diet dan rasa setiap bit khusus sebagai gula-gula standard. Ini tujuh pencuci mulut membuktikannya.

1. Bagaimana Membuat Paleo Brownies

Rahsia untuk brownies ini adalah tepung kelapa, yang memberi mereka tekstur seperti kek yang mudah dicintai. Sekiranya anda tidak bimbang untuk menjadikannya Paleo, anda boleh menggunakan apa-apa cip coklat – sebaliknya, dapatkan jenama seperti Enjoy Life (atau langkai sahaja).

(Kredit imej: Joe Lingeman)

2. Cara Membuat Creme Brûlée

Walaupun creme brûlée klasik mungkin kelihatan sukar untuk dibuat, ia hanya campuran krim, kuning telur, dan gula. Ia adalah pencuci mulut bebas bijian secara semulajadi yang sangat mudah.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

3. Strawberi Wain Merah

Satu mangkuk strawberi mungkin merasakan sedikit kurang gatal untuk pencuci mulut, tetapi menambah wain merah dan sebatang krim disebat kepada keadaan dan tiba-tiba ia adalah sesuatu yang bernilai meraikan.

(Kredit imej: Maria Siriano)

4. Cookies Chocolate Chocolate Paleo

Kuki ini bukan sahaja bebas bijirin, tetapi juga melangkau gula halus, kerana ia dibuat dengan gula kelapa bukan gula putih biasa.

(Kredit imej: Leela Cyd)

5. Kelaparan Kelapa & Almond Coklat

Kelompok dua gigitan ini berasa lebih istimewa, terima kasih kepada penyiraman garam laut yang mengalir yang menghilangkannya dan mengimbangi coklat gelap yang kaya.

(Kredit imej: Faith Durand)

6. Cara Membuat Panna Cotta

Krim, panna cotta yang memukau adalah ramuan yang tidak boleh dimakan yang harus dibuat pada senarai pencuci mulut yang bebas dari bijirin. Teratas dengan apa sahaja yang anda punya, seperti buah segar, jem, madu, kacang, atau coklat dicukur.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

7. Sheet Pan Chocolate-Almond Toffee

Gula-gula manis dan renyah ini adalah hadiah hebat untuk memberi jika anda sedang mencari hadiah manis yang bebas bijirin. Pastikan anda menyelamatkan diri untuk menikmati sendiri atau runtuh ke atas aiskrim vanila atau yogurt beku.