(Kredit imej: Emma Christensen)

Bar ini tergelincir ke dalam niche makanan ringan yang kelihatannya – dan rasa – seperti gula-gula tetapi masih, sekurang-kurangnya kononnya, sihat. Mereka dibuat tanpa gula halus, memerlukan sifar memasak, dan boleh bertahan dalam ransel sepanjang hari. Dikemas dengan kacang tanah dan dihiasi dengan lapisan cokelat nipis, mereka juga makanan ringan yang meningkatkan tenaga untuk membuat anda melalui senaman, kelas petang, atau kenaikan hujung minggu.

(Kredit imej: Emma Christensen)

Bar ini adalah riff pada bar tenaga bahan kegemaran saya yang menggunakan tarikh kering sebagai pemanis dan pengikat untuk memegang bar bersama-sama. Kacang dan cokelat, duo yang sangat disayangi, bulatlah bahan-bahan lain di sini dan buatkan rasa bar ini seperti merawat sebenar. Jangan risau jika anda bukan peminat tarikh – bar ini tidak merasai semua buah, hanya manis dan kenyal.

Rakan-rakan ransel ini juga “sihat,” kurang dalam pemakanan berdiet dan lebih banyak lagi dalam rasa “ramuan yang baik”. Gunakan bahan-bahan terbaik yang boleh anda temukan, terutamanya dengan kacang tanah. Kacang badam dan kacang-kacangan lain juga menggantikan pengganti jika alahan adalah masalah. Juga, gunakan coklat yang anda suka makan dari tangan. Saya seorang penggemar menggunakan coklat yang agak gelap dengan ini kerana kepahitan memotong manis dari tarikh.

(Kredit imej: Emma Christensen)

(Kredit imej: Emma Christensen)

Oleh kerana bar begitu padat tenaga, satu bar kecil (atau bahkan, benar-benar, setengah bar!), Cukup untuk memuaskan saya sebelum senaman. Pada perjalanan trans Atlantik baru-baru ini, bar ini adalah penyelamat saya apabila pilihan hidangan pesawat kurang daripada selera.

Saya suka kelembutan padu bar ini apabila mereka keluar dari peti sejuk, tetapi mereka bertahan dengan baik pada suhu bilik. Mereka menjadi lebih lembut kerana mereka hangat, jadi jika anda boleh, angkat mereka dalam bekas yang keras supaya mereka tidak tergendala terhadap buku atau kasut gim di dalam beg anda.

(Kredit imej: Emma Christensen)


Bar Minyak Peanut Butter & Chocolate

Membuat 15 bar

 • 1 1/2 cawan

  kacang tanah tanpa lemak

 • 1 1/2 cawan

  tarikh kering, lebih baik Medjool

 • 1/4 sudu teh

  garam

 • 1 cawan

  coklat cincang gelap cincang atau coklat coklat kecil, dibahagikan

Gariskan kuali penaik 8×8 inci dengan kertas parchment; biarkan hujung kertas tergantung di tepi.

Langkah pilihan: Untuk lebih banyak, lebih banyak rasa kacang, panggang kacang sebelum membuat bar. Susunkan rak di tengah-tengah ketuhar dan panas hingga 350 ° F. Sebarkan kacang pada helai baking sheet dan panggang sehingga wangi dan wangi, kacau sekali atau dua kali semasa memanggang, jumlah keseluruhan 8 hingga 10 minit. Biarkan sejuk sedikit sebelum meneruskan dengan resipi.

Campurkan kacang tanah, tanggal pitted, dan garam dalam mangkuk pemproses makanan yang dilengkapi dengan lampiran bilah. Pulse 5 hingga 6 kali untuk memecahkan ramuan. Membongkar dan memecah sebarang rumpun tarikh. Proses berterusan sehingga bahan-bahan mula bergumpal bersama, 1 hingga 1 1/2 minit. Apabila anda keluarkan tudung, bahan-bahan mungkin masih kelihatan sedikit rapuh (seperti couscous), tetapi harus terus bersama ketika ditekan di dalam tinju.

Taburkan 1/2 cangkir coklat ke atas campuran kacang tanah (rizab sisa coklat). Gantikan tudung dan nadi hanya 3 atau 4 kali untuk memasukkan coklat.

Pindahkan campuran ke dalam baking dish dan tekan dengan tegas dengan telapak tangan atau bahagian bawah cawan minum. Microwave sisa 1/2 cawan kerepek coklat dalam mangkuk selamat mikro yang kecil dalam semburan 15 saat, kacau antara setiap letupan sehingga cair. Tuangkan coklat ke atas bar dan gunakan spatula untuk menyebarkannya ke lapisan yang lebih baik.

Tutup bar dan peti sejuk sehingga bar teguh dan coklat ditetapkan, sekurang-kurangnya 1 jam atau semalaman. Dengan bar masih dalam hidangan, gunakan pisau tajam untuk memotongnya menjadi 15 bar.

Nota Resipi

Softer Icing: Kacau 1/4 cangkir mentega kacang ke dalam coklat cair sebelum menyebarkannya ke atas bar.

Penyimpanan: Bar boleh disimpan dalam hidangan atau dibungkus secara individu. Simpan didinginkan untuk tekstur yang lebih tegas atau tidak berseri untuk tekstur yang lebih lembut. Bar akan menyimpan selama 1 bulan didinginkan atau selama kira-kira 1 minggu pada suhu bilik.