Sekiranya anda mengambil risiko untuk memakan makanan tanpa gluten pada tahun ini, anda mungkin berasa agak terharu sekarang. Dengan begitu banyak maklumat dan begitu banyak produk di luar sana, di manakah anda bermula? Panduan ini mudah untuk tepung tanpa gluten dan penjelasan untuk membuat campuran tepung tangan anda sendiri dari Shauna Ahern dari Gluten-Free Girl dan The Chef adalah apa yang anda perlukan untuk pergi.

Shauna memberikan resipi tepung bebas gluten kegemarannya, campuran tepung sorgum, tepung gandum, tepung beras manis, dan kanji kentang, tetapi apa yang saya sayangi tentang jawatan ini adalah penjelasannya bagaimana tepung bekerja bersama-sama.

Dia bercakap tentang bagaimana tepung gandum biasa benar-benar campuran protein dan kanji, jadi dengan menggunakan campuran tepung serbuk protein dan tepung starchier tinggi akan memberi anda hasil terbaik. Shauna juga masuk ke dalam bagaimana anda boleh menggantikan tepung lain berdasarkan keutamaan dan keperluan pemakanan anda, termasuk pecahan semua tepung yang tersedia untuk orang-orang yang mengikuti diet bebas gluten.

Tengoklah! Cara Membuat Campuran Tepung Segar Gluten Bebas dari Girl Gluten-Free dan The Chef

Adakah anda mempunyai gabungan tepung gluten kegemaran yang anda gunakan?

Berkaitan: The Oat Conundrum: Adakah Oats Gluten-Free?

(Imej: Steve Buckley / Shutterstock)