Vegan, Pai Labu Tanpa Gluten dari Baker Minimalis

(Kredit imej: Dana Shultz / Minimalist Baker)

Setiap tuan rumah mempunyai sekurang-kurangnya satu restoran yang datang ke Thanksgiving dengan sekatan diet. Walaupun acara utama bukan vegan (walaupun, jika anda memerlukannya, cubalah periuk periuk sayuran ini), kebanyakan hidangan lain di atas meja mudah disesuaikan untuk dinikmati oleh kedua-dua vegan dan bukan vegan sama.

Tapi bagaimana pula dengan labu labu? Kerak pai mudah dibuat vegan dengan suis mentega untuk memendekkan sayur atau minyak. Buah-buahan labu yang dibumbui dengan mentega ini disusun dengan telur dan susu, dan walaupun ia tidak semudah satu swap untuk membuat kerak, anda boleh membakar pai labu vegan dengan ramuan-ramuan yang ada di pantri anda.

(Kredit imej: Karla Conrad)

Keropok Vegan Vegan

Keropok pai vegan benar-benar semudah menukarkan mentega yang dipanggil dengan lemak mesra vegan. Pengurangan sayur-sayuran, minyak zaitun, dan minyak kelapa semuanya sesuai dengan rang undang-undang. Tambahan pula anda mungkin mempunyai satu atau lebih daripada mereka di pantry anda. Untuk keropok pai vegan yang terbaik, gunakan gabungan pemendam sayur-sayuran dan minyak kelapa dan pastikan adunan selesai sejuk sebelum masuk ke dalam ketuhar.

Resipi kek pai dalam pai coklat vegan ini hampir sempurna. Buta membakarnya sebelum mengisi seperti yang anda lakukan untuk resipi pai labu lain. Atau dapatkan kue vegan pie dari bahagian beku Makanan Seluruh tempatan anda.

Bagaimana keranda vegan vegan itu bertumpu terhadap selebihnya? The Frozen Pie Crust Taste Test: Kami Mencuba 7 Brands dan Here’s Our Favorite

Bar Labu Gluten Bebas dan Vegan Chai-Spiced

(Kredit imej: Emily Han)

Pengisian Pai Labu Vegan

Pai labu tradisional memerlukan tenusu dan telur untuk menetapkannya, kedua-duanya tidak ada untuk pengunjung vegan. Anda boleh dengan mudah menggantikan susu atau setengah separuh yang dipanggil dalam resipi labu labu dengan santan kalengan (kegemaran saya) atau susu badam.

Menggantikan telur sedikit lebih rumit. Anda memerlukan kanji yang kokoh untuk menggantikannya dalam pengisian pai labu. Jagung, yang banyak tukang masak terus memasak, adalah pengganti yang hebat, seperti kanji ubi kayu. Gabungan kanji adalah ideal.

Cadangan Tiga Kaki untuk Mengisi Pai Labu Vegan

  1. Cornstarch untuk a jangan panggang pai labu dari Minimalist Baker
  2. Tepung tapioka untuk a pai labu vegan dari Libby
  3. Agar serbuk untuk a pai labu vegan dari Spunky Coconut

Cara Membuat Krim Whipped dari Susu Kelapa

(Kredit imej: Faith Durand)

Vegan Whipped Cream

Oleh kerana anda tidak boleh berkhidmat dengan pai labu dengan apa-apa jenis tanpa krim disebat, berikut adalah dua cadangan yang cepat, yang sekali lagi datang dari dua stok pantri.

  • Kelapa disebat krim dari kaleng santan.
  • Aquafaba mengecut dari tin boleh kacang.

Idea Pencuci Mulut Mesra Vegan Alternatif Sedikit

  • Pai Kelapa Vegan & Coklat Vegan
  • Buah-buahan Labu Tanpa Spice Gluten bebas dan Vegan Chai-Spiced