Beberapa bulan yang lalu saya menyiarkan video swap makanan di Portland. Idea untuk berjumpa dengan jiran-jiran saya untuk berkongsi makanan buatan sendiri, homegrown, dan makanan ternakan kami sangat menginspirasi bahawa saya memutuskan untuk memulakan pertukaran makanan di kawasan saya sendiri … dan saya benar-benar yakin bahawa orang lain harus melakukan perkara yang sama!

Dalam swap makanan, tiada wang yang berubah tangan dan para peserta hanya memperdagangkan makanan yang mereka buat, tumbuh, atau mendapati diri mereka. Satu orang mungkin membawa roti buatan sendiri, beberapa lagi buah-buahan memelihara buah-buahan, dan lain-lain tumbuh-tumbuhan dari taman mereka. Bawa 20 scone bakar segar ke swap dan anda boleh pulang dengan lemon curd, confit bawang putih, lavender, pasta buatan tangan, salsa, kue roti, dan banyak lagi..

Ini cara untuk mempelbagaikan pantry seseorang, pasti, tetapi lebih daripada itu, saya dapati betapa istimewanya untuk membawa orang bersama untuk berkongsi karunia buruh dan kreativiti mereka. Hampir semua swappers pada acara pertama saya adalah orang yang tidak dikenali untuk bermula dengan (dipasang oleh kuasa media sosial dan kata-kata mulut!) Tetapi digulung dalam perbualan yang menceritakan kisah tentang apa yang mereka buat, tips pengalinan perdagangan, dan bercakap tentang kejiranan. Ramai di antara kita teruja akhirnya bertemu dengan orang lain yang berkongsi semangat kita bukan hanya untuk makan, tetapi untuk membuat makanan tempatan.

Sama ada anda mengadakan pertukaran dengan 5 orang atau 50, saya sangat mengesyorkan mencubanya. Anda akan pergi dengan makanan baru – dan persahabatan. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai bagaimana saya melakukannya, anda boleh melawat laman Swap Makanan Los Angeles, yang juga termasuk pautan ke swap makanan sedia ada di seluruh dunia (yang baru kelihatan muncul setiap hari!).

• LA Food Swap

Ini juga merupakan sumber yang sangat baik yang saya beralih kepada ketika belajar mengenai swap:

• Panduan Hip Girl Untuk Homemaking
• Brooklyn Homesteader
• Makanan Lestari Untuk Pikiran

Pernahkah anda menganjurkan atau menghadiri swap makanan? Atau adakah anda terinspirasi untuk melakukannya sekarang? Beritahu kami tentang pengalaman anda!

Berkaitan: Swap Makanan: Mulakan Sendiri!

(Imej: Gregory Han)