Sebelum ini, kami memaklumkan kepada anda penarikan semula tumbuh-tumbuhan alfalfa di Pantai Barat. Berita sedih, terutamanya kerana salah satu daripada makan tengahari vegetarian kegemaran kami ialah sandwic yang dibuat dari roti yang baik, lapisan keju krim yang tebal, dan pucuk pucat. Jadi apa yang pengganti alfalfa kami?

Kedai runcit tempatan kami menjual beberapa jenis pucuk bayi, dari pucuk brokoli kepada sesuatu yang dipanggil “Super Sprouts,” yang merupakan campuran beberapa jenis. Dalam sandwic ini, kami menggunakan pucuk kacang salji. Batang mereka sedikit berkayu (kami memotong mereka), tetapi sekumpulan besar hampir mengambil bentuk tengah kasar ke sandwic ini.

Keju krim memberikan rasa yang baik dan kontras yang lembut terhadap kerumitan pucuk. Tambahan pula, ia menyediakan sedikit gam yang berguna untuk memusnahkan semua pucuk yang terbalik itu.

Dalam e-mel minggu lalu, Sara Kate memberitahu kami tentang lawatannya ke pusat yoga, di mana dia hanya makan dua makanan vegetarian setiap hari, dan dia menggalakkan kami untuk memakan makanan kurang daripada satu pertiga pada minggu ini. Kami fikir makanan tengah hari ini adalah permulaan yang baik. Ia menghairankan mengisi, berkhasiat, dan terbuka kepada banyak penyesuaian. Sekiranya anda mahukan sandwic yang lebih hangat, anda boleh menambah ayam belanda, ayam yang dihiris, atau sayur-sayuran lain.

Satu lagi pemikiran mengenai pucuk alfalfa yang selamat: Kami digunakan untuk mengembangkan sendiri dalam balang yang ditutupi dengan kain keju. Ia adalah sesuatu yang perlu difikirkan selepas terbongkar. Kita boleh mengatasi itu sebagai projek awal musim bunga.

Berikut adalah beberapa resipi terbaru yang akan membuat makan tengah hari vegetarian yang hebat:
• Sarapan untuk Makan Tengah hari: Steelcut Oats dengan Tarikh, Kelapa, Kayu Manis dan Pecans
• Kaya No-Cream Cuka Pasta Cendawan Liar
• Cous Cous Salad Dengan Skuasy Winter dan Cranberry
• Salad Hijau Dengan Minyak Walnut, Saderi, dan Radishes

Sesiapa sahaja di luar sana makan panci seperti ini? Apa sandwic sihat kegemaran anda?

Untuk mendaftar untuk e-mel mingguan kami, klik di sini.

(Kredit imej: Elizabeth Passarella untuk The Kitchn.)