Wasara, pinggan mangkuk pakai buang sekali pakai dari Jepun, akhirnya dalam perjalanan ke Amerika Syarikat! Biodegradable, compostable, terbuat dari sumber yang boleh diperbaharui dan oh begitu indah, Wasara sehingga kini hanya tersedia di Asia dan Eropah. Tetapi Cawangan, kedai dalam talian yang berpangkalan di San Francisco, akan mengubahnya.

Wasara dibuat dari pulpa buluh, buluh dan bagasse (sisa tebu yang sering dibakar) dan benar-benar terbiodegradasi dan boleh dibentuk.

Wasara merangkumi estetik reka bentuk klasik Jepun kesederhanaan, praktikal dan fungsi. Seperti haiku, ia adalah seperti puisi kerana jarang. Plat persegi, contohnya, sesuai dengan tangan anda, sudutnya yang lembut yang menawarkan kestabilan serta keanggunan. Bahagian bawahnya sedikit kasar, bahagian atas licin dan mutiara. Anda boleh menumpuk mereka dengan kemas di menara yang munasabah atau menumpuk mereka tidak akan nilly atau kipas mereka menjadi riak yang indah.

Tetapi bagaimana ia berlaku? Saya bernasib baik kerana mempunyai peluang untuk menguji beberapa sampel. Selama lebih dari satu jam, saya mengisi semula cawan kopi yang indah (gambar di atas) dengan teh panas pagi saya. Cawan adalah kedua-dua keseronokan untuk memegang dan menghirup dari (rim tipis mengambil sedikit membiasakan diri) dan ia diadakan dengan sempurna. Saya tergoda untuk membilasnya untuk digunakan lagi. OK, saya membilasnya.

Saya meninggalkan jus epal sejuk ais di salah satu tumblers dengan hasil yang sama. Plat juga terbukti kukuh dan direka dengan baik, keluk-keluk yang indah dan halus menjadikannya mudah untuk mengimbangi dalam satu tangan.

Pada masa ini, terdapat 14 kepingan di garisan Wasara, masing-masing terdapat dalam bungkusan 8 atau lengan 50. Wasara adalah produk premium dan harganya mencerminkan bahawa pada kira-kira $ 1-1.50 setiap helai.

Tetapi untuk satu majlis khas di mana ekologi, kecantikan dan kemudahan adalah keutamaan, anda akan ditekan keras untuk mencari sesuatu yang lebih sempurna daripada Wasara.

Paul Donald, Presiden dan pengasas Cawangan, telah mengesahkan bahawa penghantaran pertama Wasara dalam perjalanan ke gudangnya di San Francisco dan harus dijual di laman web Cawangan pada awal Disember. Bungkusan borong dan pukal untuk acara besar juga akan dikendalikan melalui Cawangan, pengedar A.S. eksklusif.

• Untuk maklumat lanjut mengenai Cawangan: Cawangan di Pasar Terapi Apartment
• Untuk maklumat lebih lanjut tentang Wasara, termasuk meletakkan pra-pesanan, lawati halaman Wasara di laman web Cawangan.

Berkaitan: Lihat! Plat Peluang Hijau

(Imej: Cawangan)