Keropok ini adalah perkara yang perlu di pantri anda sekiranya tetamu tanpa gluten berhenti oleh. Mereka cenderung muncul di kedai runcit terkecil dan mudah dipasangkan dengan dips dan keju sama.

Keropok beras adalah tambahan mudah ke piring hors d’oeuvres untuk menampung tetamu tanpa gluten dan salah satu tetamu yang memuja gluten anda akan snek, juga.

Tidak seperti banyak keropok bebas gluten, ini tidak menyukai terlalu banyak diproses atau pelik yang luar biasa (anda tahu apa yang saya maksudkan jika anda pernah merasai keropok bebas gluten yang menyerupai lekapan berlapis kadbod). Mereka mempunyai masalah yang kuat dan aftertaste berair ringan, menjadikannya mudah untuk digunakan bersama dengan plat keju atau semangkuk guacamole. Kerana mereka secara semulajadi dibuat menggunakan tepung beras dan bukannya kombinasi pengganti tepung, juga tidak ada tekstur salutan yang terdapat di dalam roti dan biskut bebas gluten.

Ka Me keropok padi boleh didapati dalam beberapa perisa selain versi asin asli, isabi, bijan, rumpai laut, bijan hitam dan soya, dan keju – semua bebas gluten.

Pernahkah anda mencuba keropok beras?

• Ka Me Crackers Rice, $ 27.14 untuk 12 bungkusan di Amazon.

Berkaitan: Apa yang Anda Pergi-Untuk Cracker untuk Ada di Tangan?

(Imej: Stephanie Barlow)