Anda biasanya boleh mencari saya di salah satu daripada dua jawatan: membongkok laptop saya di meja saya atau membongkok di dapur saya. (Saya benar-benar perlu bekerja pada postur saya!) Walaupun saya duduk banyak, saya juga menghabiskan banyak masa membasuh perkara di dalam sinki, menyiapkan sayur-sayuran dan bahan-bahan lain, mengasah periuk di atas dapur dan melakukan pelbagai dapur lain- tugas yang berkaitan. Saya menghabiskan banyak masa di dapur – berdiri di dalam dapur.

Dan saya rasa badan saya membayar harga untuknya. Lutut saya (khususnya yang kiri, yang menjalani pembedahan yang tidak berjaya tahun lepas) sentiasa membunuh saya. Punggungku biasanya sakit pada waktu saya mencuci hidangan makan malam yang terakhir malam. Dan kaki saya sering berdenyut.

Jadi saya bertanya kepada anda, pembaca yang sayang: Sekiranya saya mendapat salah satu tikar dapur anti-keletihan yang hodoh-as-dosa?

Saya rasa saya sudah tahu jawapannya. Saya mungkin perlu, bukan? Tetapi saya tidak boleh membawa diri saya untuk melakukannya! Biarlah saya terangkan monolog dalaman saya dengan anda.

1. Mereka sangat hodoh!

Malah yang dikatakan orang comel masih cantik jelek. Suami saya suka bercanda yang saya fikir kita tinggal di muzium, tetapi saya suka memikirkannya lebih seperti penyebaran majalah atau pukulan Instagram yang sempurna. Saya suka segalanya untuk berada di tempatnya setiap saat (atau sebanyak mungkin!) Dan saya telah dikenali untuk membeli sesuatu untuk bentuk mereka dan bukannya fungsi mereka. Saya hanya mahu semuanya menjadi cantik!

2. Tetapi mereka benar-benar membuat perbezaan!

Saya telah mendengar banyak akaun dari rakan-rakan dan ahli keluarga yang bersumpah dengan perkara-perkara ini. Saya telah mendengar bagaimana tikar ini boleh membantu meringankan sendi, kaki, belakang, dan kesakitan di antara. Dan saya tahu ada kajian yang mendapati bahawa pekerja yang berada di kaki mereka untuk beralih panjang laporan kurang selesa jika mereka berdiri di atas tikar berbanding permukaan lantai keras. Saya sepatutnya bersedia melakukan apa sahaja untuk lebih selesa di dapur, betul?

Berkaitan: Gel Kitchen Mats: Adakah Mereka Layak?

3. Tetapi mereka sangat hodoh!

Saya akan memutuskan untuk menggigit peluru itu dan kemudian saya akan pergi ke dalam talian untuk membeli satu dan dengan serta-merta bercakap tentang saya apabila saya diingatkan betapa saya benci semua pilihan. Tidak boleh saya hanya mendapat permaidani yang comel? Dan letakkan tujuh pad permaidani di bawahnya? Itu akan menjadi enak!

Orang-orang dengan ulasan terbaik (dari segi keselesaan) semuanya kelihatan begitu perindustrian atau, jika mereka mempunyai reka bentuk atau tekstur, mereka bukan gaya saya. Saya sebenarnya tidak membenci ini, tetapi sudah tentu, mereka tidak begitu tebal atau berteknologi tinggi seperti beberapa pilihan yang dikaji semula.

  • Laura Ashley Anti-Fatigue Comfort Kitchen Mat, $ 40
  • Casa Pura Anti Keletihan Mat, $ 60
  • Tenby Living Mat Keselesaan Dapur Double-Sided Mat, dari $ 38

Apa patut saya buat? Adakah anda mempunyai tikar dapur? Jika ya, yang mana? Adakah anda suka bagaimana ia kelihatan di dapur anda atau ia semata-mata adalah perkara yang selesa?