Mencari makanan ringan yang mengisi anda dan bahan api anda dengan baik? Telur rebus yang rendah hati adalah kuasa besar pemakanan, tetapi terlalu sering diabaikan. Kami sedang menaik taraf telur rebus dalam 10 cara yang seksi, pedas, dan berperisa untuk snek yang lebih baik.

Mahu snek yang dipenuhi dengan protein? Mulailah dengan telur rebus, kemudian buka kabinet rempah untuk dukkah, campuran rempah Mesir kacang. Rawat telur rebus anda dengan kerumunan sambutan hangat dan meningkatkan rasa hangat, bersahaja.

Pertama, Buat Telur Keras Anda

Sebelum anda boleh mengubah telur rebus asas anda menjadi makanan ringan yang memuaskan atau makanan cepat, anda perlu memasaknya. Terdapat beberapa kaedah – pilih yang terbaik untuk anda.

1. Pada dapur: Ini adalah kaedah memasak klasik untuk membuat telur rebus dan yang kita bersandar ketika memasak hanya beberapa telur pada suatu masa. Setelah periuk telur datang mendidih, keluarkannya dari panas dan tetapkan pemasa untuk mendapatkan telur yang dimasak hanya seperti yang anda suka.

  • Untuk firma tetapi masih telur rebus telur: 7 minit
  • Untuk telur rebus yang sangat kukuh: 9 minit

2. Dalam periuk tekanan elektrik: Memasak satu kumpulan besar telur rebus? Pemasak tekanan elektrik (atau Pot Segera) adalah alat kegemaran kami untuk pekerjaan itu.

  • Untuk firma tetapi masih telur rebus telur: 7 hingga 8 minit
  • Untuk telur rebus yang sangat kukuh: 9 hingga 10 minit

Naik Taraf Telur Daging Anda dengan Dukkah

Dukkah adalah pilihan yang ideal untuk mencelupkan, terima kasih kepada campuran biji dan tekstur yang melekat pada telur dengan cara yang renyah. Tidak seperti campuran rempah tradisional yang lebih tradisional, ini biasanya mengandungi campuran kacang tanah, biji wijen, ketumbar, dan jintan. Anda akan menyukai apa yang berlaku untuk telur rebus anda. Berikut adalah cara untuk membawa kedua-duanya bersama-sama untuk cara baru untuk snek.

Gulungkan keseluruhan kupas telur rebus dalam beberapa sudu dukkah, separuh telur dan taburkannya, atau sekadar taburkan sedikit campuran rempah di atas telur seperti yang anda gemari.

Ketahui lebih lanjut: Di dalam Kabinet Rempah: Dukkah

10 Cara Menaiktaraf Telur Keras Ditanam

Apa yang diperlukan hanyalah sedikit inspirasi untuk mengubah telur rebus dari kismis kepada makanan yang sangat memuaskan – walaupun makanan yang layak! Siri ini memberikan anda 10 cara pintar untuk menaik taraf telur rebus yang disayangi dengan bantuan tidak lebih dari tiga bahan pantri asas.