Langkah pertama dalam mendapatkan taman siap untuk musim baru adalah memesan bekalan. Saya cuba untuk menyelamatkan biji di mana mungkin dari tumbuhan tahun sebelumnya, dan saya mempunyai koleksi alat yang bagus dan sebagainya, tetapi sentiasa ada varieti benih baru untuk mencuba dan mainan berkebun untuk menggoda. Jadi apabila katalog Peaceful Valley Farm tiba di hari-hari gelap musim sejuk, ia bermula beberapa minggu bermimpi bahawa, dengan perancangan yang baik, memuncak dengan hanya satu transaksi e-dagang. Sekarang, benih saya telah tiba, dan ada yang sudah berada di lapangan.

Ini tidak bermakna anda terlambat jika anda tidak tahu apa yang saya bicarakan. Tetapi jangan memesan katalog dan tunggu untuk tiba – hanya semak laman web mereka. Terdapat benih yang anda boleh cuba musim bunga ini yang masih ada. Dan ada juga barang berkebun yang lain.

Dua tahun yang lalu, saya menulis tentang radishes sarapan Perancis yang berkembang dari Lembah Damai, dan kami akan bercakap lebih lanjut mengenai radishes pada akhir minggu ini. Jika anda tidak pernah menanam satu perkara sebelum ini dan jika anda hanya mempunyai satu periuk kecil di atas windowsill anda – cubalah salah satu jenis radishes Peaceful Valley Farm. Koleksi benih mereka sangat besar. Mereka mempunyai biji benih rumah mereka, tetapi juga membawa Benih Perubahan, Benih Herba Horizon, Benih Penyu Biodinamik (salah satu kegemaran saya), Benih Taman Renee, dan TomatoFest (tiga puluh satu jenis!).

Mereka juga membawa stok semaian, jadi jika anda mahu orang lain melakukan benih yang bermula untuk anda, anda boleh mendapatkan beberapa benih yang dihantar dan bersedia untuk dimasukkan ke dalam tanah. Mereka membawa sayur-sayuran dan herba bermula, bawang putih, bawang merah, bawang, bawang dan kentang, dan stok bareroot seperti artichokes, asparagus, beri, anggur anggur, buah-buahan dan pokok kacang, dan lobak kuda. Saya berfikir tentang mencuba salah satu Kit Tumbuh Cendawan mereka

Katalog itu membawa koleksi alat berkebun dan penuaian yang indah. Saya amat tertarik dengan Keranjang Metal Harvest mereka. Walaupun anda tidak mempunyai banyak untuk menuai (katakan, anda sedang berkebun di kebakaran melarikan diri, membungkuk, atau satu periuk di geladak anda), agak sukar untuk menahan sesuatu yang menjerit nikmat dalam cara yang menggemaskan.

Kini, ini bukan katalog atau laman web yang paling lembap, tetapi ia mendapat pekerjaan yang dilakukan. Harga yang adil, dan mereka juga menawarkan pek biji percuma bergantung pada berapa banyak yang anda belanjakan.