Sebagai projek bakar percutian mengambil alih dapur saya, saya mendapati diri saya berfikir tentang kawan-kawan dan keluarga dengan intolerans gluten yang mungkin tidak melihat pada masa ini tahun dengan baik. Saya terperangkap dengan Geri Peacock dari Cherbourg Bakery bebas gluten di Columbus, Ohio untuk meminta nasihat pakar. Berikut adalah cadangannya untuk pengganti tepung yang mudah dibuat dan lebih mudah digunakan.

Menurut Geri, pembakar bebas gluten tidak semestinya perlu melibatkan banyak campuran tepung, gandum xantham, guar gum, atau pengganti rumit lain untuk gluten. Ini hanya menjadi mahal dan mengelirukan sangat cepat. Di kedai roti, mereka datang untuk bergantung kepada satu pengganti tepung asas.

Tepung Garam Bebas Gluten Asas: 1 paun tepung beras putih + 1/2 cawan tepung ubi kayu, dibawa bersama.

Geri mengatakan ini berfungsi dengan baik dalam resipi yang memanggil dua cawan tepung atau kurang, yang merangkumi kebanyakan kue, bar, dan lain-lain yang dimasak. Anda boleh menggantikan campuran tepung beras ini satu-dengan-satu dengan tepung gandum serba guna dalam resipi ini.

Di luar ini, hanya penting untuk memastikan semua bahan-bahan lain dalam resipi diproses dalam kemudahan bebas gluten dan diperakui bebas gluten. Lap ke kaunter anda dengan air sabun sebelum dibakar untuk menghilangkan gluten yang berlarutan dan kemudian gunakan peralatan keluli tahan karat, kerana kayu boleh menyerap gluten dari semasa ke semasa. Senang kacang.

Ini menjadikan pembakar bebas gluten berasa begitu mudah dan lurus ke hadapan untuk saya. Dalam temu bual kami, Geri menekankan bahawa pembakar bebas gluten tidak benar-benar berbeza daripada jenis baking lain. Cukup simpan perkara yang mudah, gunakan bahan berkualiti, dan bersenang-senang mencuba perkara-perkara baru. Ini, saya fikir saya boleh menguruskan!

Apa nasihat lain yang anda miliki semasa membakar gluten percuma?

Berkaitan: 9 Perkara penting untuk Kehidupan Bebas Gluten

(Imej: Ahli Flickr REL Waldman berlesen di bawah Creative Commons)