Bacon Gruyère Egg Bites

(Kredit imej: Joe Lingeman)

Jika anda mengikuti diet ketogenik, anda tahu anda harus mula mengambil perhatian terhadap pengambilan karbohidrat anda dari saat anda bangun dan memasak sarapan lazat yang bermalas-malas. Walaupun beberapa tambang pagi standard tidak sesuai dengan diet rendah karbohidrat, banyaknya. Berikut adalah tujuh idea sarapan keto yang mesra.

Pancake Keju Krim Low-Carb yang paling mudah

(Kredit imej: Lauren Volo)

1. Keto Pancakes

Pancake mungkin kelihatan daripada persoalan mengenai diet rendah karbohidrat itu, tetapi berita baiknya adalah pancake mesra keto wujud. Rahsia itu adalah adunan yang kebanyakannya keju krim dan telur, dengan hanya sedikit almond atau tepung kelapa dan serbuk penaik untuk mencapai daya kecil dengan setiap kek. Untuk memastikan mereka benar-benar keto, nikmati mereka mentega dan beri sebagai pengganti sirap maple.

Dapatkan resipi: Pancake Keju Krim Low-Carb yang paling mudah

Cara Membuat Frittata

(Kredit imej: Lauren Volo)

2. Frittata yang dibungkus Veggie-Carb Low-Carb

Frittata yang penuh dengan semua sayur-sayuran rendah karbohidrat di dalam laci crisper anda adalah sarapan keto yang serius padat. Jangan ragu untuk menambah daging kepada keadaan, seperti ayam yang dicincang atau babi yang dimasak, daging sosis yang hancur, atau bacon. Keju adalah tambahan lain yang bagus, terutamanya keju keras seperti Parmesan dan Cheddar yang berusia, yang cenderung lebih rendah dalam karbohidrat tetapi masih memberikan rasa. Anda perlu memberi perhatian khusus kepada sayur-sayuran yang anda gunakan. Melekat pada pilihan rendah karbohidrat seperti brokoli atau sayur-sayuran dan menjadi strategik tentang penggunaan sayur-sayuran manis seperti lada bel.

Dapatkan resipi: Cara Membuat Frittata

Telur Wadah dengan Ham dan Hijau

(Kredit imej: Maria Siriano)

3. Telur Wain

Walaupun burrito sarapan klasik dipenuhi dengan telur dan daging tidak akan berfungsi untuk diet, balut dibuat dari telur dan dipenuhi dengan daging yang paling pasti. Pembungkus telur ini boleh digunakan untuk memegang apa-apa sahaja. Di sini mereka dipenuhi dengan ham dan air, tetapi kombinasi seperti ayam belanda dan bayam atau prosciutto dan arugula juga akan menjadi hebat. Seperti yang tertulis, resipi ini mengandungi dua sudu tepung, tetapi untuk diet keto, memilih alternatif tepung rendah karbohidrat seperti badam atau kelapa.

Dapatkan resipi: Wraps Telur dengan Ham dan Hijau

Bacon Gruyère Egg Bites

(Kredit imej: Joe Lingeman)

4. Bacon Gruyère Egg Bites

Pernahkah anda mencuba gigitan telur dan keju sous-vide seperti sutera dan keju dari Starbucks? Mereka sangat luhur dan mesra keto. Tetapi gigitan ini mempunyai kultus berikut, yang bermaksud Starbucks cenderung kehabisan mereka. Plus, mereka boleh jadi sedikit mahal. Nah, kini anda boleh membuatnya di rumah dengan pengadun pengisar dan mandi air untuk penaik. Kedua-dua butiran ini membantu meniru tekstur mewah itu.

Dapatkan resipi: Bacon Gruyère Egg Bites

Mudah Cauliflower Rice Burrito Bowls

(Kredit imej: Lauren Volo)

5. Bowl Beras Kolar Burrito

Mangkuk burrito yang dibina daripada nasi kembang kol adalah hidangan keto mesra pada bila-bila masa sepanjang hari. Nikmatilah sarapan pagi dengan mana-mana ayam yang dimasak atau stik yang anda boleh dari makan malam malam sebelum atau di atasnya dengan telur goreng jika anda tidak mempunyai sisa bakar. Resipi ini adalah tempat yang baik untuk bermula – hanya melangkau kacang hitam dan jagung untuk menjadikannya karbohidrat rendah.

Dapatkan resipi: Mudah Cauliflower Rice Burrito Bowls

Radish dan Turnip Hash dengan Telur goreng

(Kredit imej: Elizabeth Stark)

6. Low-Carb Veggie & Hash Sosis

Kentang adalah perkara biasa dalam kebanyakan hash, tetapi mereka tidak semestinya perlu untuk yang lazat. Muatkan hash dengan sayuran dan sayur rendah karbohidrat, seperti zucchini, kembang kol, lobak, atau brokoli brokoli. Kemudian bahagian atasnya dengan beberapa telur dan digali.

Dapatkan resipi: Radish dan Turnip Hash dengan Telur goreng

7. Bacon klasik + telur + alpukat

Salah satu sarapan yang paling tradisional adalah, sebenarnya, salah satu yang paling keto-friendly. Ia juga menjadi sangat serba boleh dan sukar untuk tayar. Masak telur anda dengan cara yang anda suka – goreng, rebus, hancur, rebus – dan nikmatinya bersama beberapa daging renyah dan alpukat dihiris.

Dapatkan Resipi

  • Cara Memasak Bacon pada Dapur
  • 14 Cara Paling Penting untuk Memasak Telur

Keto untuk pemula: Ingin tahu mengenai diet ketogenik? Gaya tinggi lemak, sederhana protein dan rendah karbohidrat ini meletakkan tubuh anda dalam keadaan metabolik yang dipanggil ketosis, di mana anda membakar lemak dan bukan karbohidrat sebagai sumber bahan api utama. Baca lebih lanjut tentang keto ini dan lihat semua liputan Kitchn di keto sini.