(Kredit imej: The Kitchn)

Jika anda adalah salah satu daripada banyak orang yang telah mengambil pelan pemakanan keto – pendekatan tinggi lemak, protein sederhana, rendah karbohidrat untuk makanan – anda tahu bahawa ia boleh menjadi sangat bermanfaat. Mungkin anda telah sangat kecewa dengan diet kalori dan pengurangan lemak pada masa lalu, dan gaya hidup ketogenik membantu anda untuk membuat peralihan bersepadu dalam jangka panjang. Mungkin anda akhirnya kehilangan berat badan dan mematikannya; mungkin anda berasa lebih tajam, lebih bahagia, lebih bertenaga.

Tetapi keto bukan tanpa cabarannya dan salah satu yang terbesar ialah karbohidrat secara harfiah di mana-mana. Mereka dalam suspek yang jelas, tentu saja, tetapi juga bersembunyi dalam makanan yang kita tidak fikirkan sebagai mempunyai karbohidrat (seperti saus tomat), atau yang biasanya kita makan banyak (seperti kacang).

Ini boleh membuat ramuan sumber bermasalah, terutamanya pada mulanya apabila anda bukan lagi seorang guru Jedi membaca label. Tetapi keluk pembelajaran adalah pantas – terutamanya jika anda berbelanja di Trader Joe.

Pedagang Joe telah benar-benar memanjat ketika datang ke stok barang-barang yang menyokong gaya hidup keto. Keperluan asas penaik karbohidrat seperti badam dan tepung kelapa hingga renyah, tidak ada makanan ringan kepada bekalan lemak kelapa yang tidak berkesudahan, anda akan mendapati banyak dari apa yang anda perlukan untuk dapur yang lengkap.