Sebelum Krismas – atau adakah selepas itu? -Masa gelombang mikro telah pecah. Sebenarnya, saya tidak pasti ia pecah, tetapi ia membuat percikan besar dan itu cukup untuk saya. Kami membayar kira-kira $ 60 untuk itu hampir sembilan tahun yang lalu, jadi kami mendapat nilai wang kami. Kami tidak pernah mempunyai microwave sebelum kami berpindah ke rumah ini, dan kami berjaya saja, tetapi saya pasti telah mendapat kemudahan. Jadi saya terpaksa membuat beberapa perubahan sejak kematian microwave.

(Kredit imej: Anne Wolfe Postic)

Saya menggunakan microwave saya untuk kemudahan. Ia mencairkan perkara dan menyegerakan perkara dengan cepat dan saya tidak perlu menggunakan bekas ganti untuk melakukannya, yang bermaksud kurang mencuci pinggan. Dengan sedikit perancangan, hampir apa saja boleh dicairkan di dalam peti sejuk (jika ada risiko merosakkan) atau di kaunter (jika roti atau pastri). Tetapi saya tidak selalu merancang.

  1. Roti beku: Ingat bagel yang saya pesan untuk Krismas? Saya membekukan kebanyakan mereka. (Hei, perkapalan itu sangat mahal, saya terpaksa membuatnya berbaloi dengan penimbunan!) Saya lupa bagaimana kita melakukan perkara ketika saya masih kecil. Pemanasan roti beku, dibungkus dalam tinfoil, dalam ketuhar 350 °, adalah kaedah pencairan yang paling mungkin membuat rasa roti segar, dan satu bagel hanya mengambil masa kira-kira sepuluh minit, masa yang cukup untuk kopi saya untuk dicuci dan untuk saya ambil mandi cepat. Bagel mewah saya rasa hampir sama seperti yang mereka lakukan ketika saya membelinya di kedai roti, keluar dari ketuhar.
  2. Kopi: Saya adalah salah seorang daripada orang-orang kasar yang memanaskan kopi di dalam ketuhar gelombang mikro, kemudian memanaskannya lagi apabila saya melupakannya dan mendapatinya dalam gelombang mikro, sejuk, beberapa jam kemudian. Awak tahu tak? Menuangkannya ke dalam periuk di atas dapur juga berfungsi. Saya sedang mempertimbangkan untuk mendapatkan salah satu plat pemanasan cawan untuk menghapuskan pemanasan semula.
  3. Teh: Saya juga membangunkan tabiat malas untuk membuat teh panas di dalam gelombang mikro. Serius? Ia mengambil masa yang sama untuk memanaskan air di atas dapur.
  4. Meleleh seperti mentega dan coklat: Perkara lebur mudah di dapur. Saya tidak pernah mempunyai dandang yang double. Saya hanya meletakkan mentega dalam cawan berukuran Pyrex dan duduk di dalam periuk air mendidih.
  5. Daging beku: Kesulitan terbesar ialah mencairkan daging. Jika saya hanya lebih teratur, saya akan menarik daging dari peti sejuk malam sebelum dan biarkan ia dicairkan di dalam peti sejuk. Tetapi itu mengambil masa selama-lamanya, dan saya tidak teratur. Saya lebih suka kaedah ibuku; dia meletakkannya di dalam sinki dengan air, menukar air kerana ia menjadi sejuk jika dia tergesa-gesa. Saya juga mendapati garis panduan berat dan masa pada amazingribs.com.

Daging Cair dengan selamat: Cara Terbaik untuk Daging Sejuk Beku dengan Cepat dan Selamat

Saya tidak boleh fikir sebab kita perlu mempunyai microwave. Sudah sebulan dan kami lakukan dengan baik. Juga, di dapur tanpa ruang simpanan yang banyak, saya sangat gembira untuk mempunyai rak tambahan itu. Setakat ini, ia hanya memegang bungkus plastik mewah saya dan sekeping karya seni oleh anak bongsu saya.

Sila berkongsi tips yang anda ada untuk hidup tanpa microwave. Saya terlupa apa yang ada tanpa seorang pun!