Suatu ketika dahulu ada seorang budak lelaki yang hanya mahu makan stik Halloweennya. Tetapi ayahnya tidak akan membiarkannya kerana gula-gula itu penuh dengan bahan buatan dan terlalu banyak gula. Oleh itu, lelaki itu memutuskan bahawa dia akan membuat gula-gula yang baik untuk anda. Budak lelaki itu adalah Nicky Bronner (gambar di atas dengan abangnya dan pengasas bersama, Kris) dan ini adalah kisah Unreal Candy.

Dan, oke, mari kita mulakan tentang perkara ini: Candy tidak baik untuk anda. Ia pasti tidak kale. Tetapi saya fikir kita boleh bersetuju bahawa idea gula-gula yang dibuat dengan bahan-bahan yang anda boleh mengucapkan dan dengan gula yang kurang bagus, terutama pada hari ketika kita semua akan makan terlalu banyak gula-gula dengan cepat mendekati.

(Kredit imej: UnReal Candy)

Apa yang Membuat Gula Unreal berbeza?

UnReal mengelakkan banyak bahan yang orang peduli tentang mengehadkan hari ini – iaitu rasa tiruan dan warna, minyak hidrogenasi sebahagian, dan sirap jagung.

Berbanding dengan pesaing utama mereka, produk UnReal, termasuk coklat dan coklat kacang bersalut, dan cawan kacang dan kacang almond dalam coklat susu, coklat gelap, dan kekurangan quinoa, juga mempunyai gula yang kurang. Cawan mentega susu coklat susu, misalnya, mempunyai 5 gram gula, manakala cawan mentega kacang Reese klasik mempunyai 10.5 gram.

Candies mereka kebanyakannya, tetapi tidak 100 peratus, organik dan produk coklat gelap mereka adalah vegan, walaupun tidak diperakui secara rasmi. Dan, yang penting bagi mereka yang mengalami alergi yang teruk, produk UnReal mempunyai amaran “mungkin mengandungi”. Dalam erti kata lain, sementara produknya adalah jagung, kedelai, dan bebas gluten, mereka buat masa ini, dibuat di mana kemudahan pencemaran mungkin.

Tetapi Adakah Ia Rasa Baik?

Rasa permen yang tidak mencukupi sangat mirip dengan permen yang mereka model selepas itu – iaitu M & Ms dan Piala Butter Peanut Reese. Mereka terasa kurang manis, tetapi tidak dengan cara yang buruk (sekurang-kurangnya tidak kepada citarasa saya), dan kurang asin juga. Dan saya menyukai cuka quinoa-coklat coklat cawan kacang tanah.

Tetapi sejak saya dewasa dan cenderung menyukai gula-gula saya di sisi yang lebih gemar, saya memutuskan untuk menguji mereka dengan beberapa kanak-kanak yang saya tahu: Ryan (11), Bobby (10), dan Eric (7).

Keputusan mereka: Jika Candy UnReal ditawarkan bersebelahan dengan rakan-rakan mereka yang lebih terkenal apabila mereka pergi menipu-atau-merawat, mereka pasti akan memilih produk UnReal.

Lebih khusus lagi, mengenai subjek gula-gula yang ditanam coklat, mereka berkata, “Warna-warna tidak begitu terang seperti M & Ms tetapi itu tidak penting kerana rasa ini benar-benar baik.” Bagi cawan mentega kacang, mereka melaporkan, “Mentega kacang dalam ini sebenarnya rasa seperti mentega kacang sebenar.”

Cawan coklat-quinoa gelap dipenuhi dengan beberapa keraguan: “Ada quinoa dalam ini? Bukankah itu benar-benar sihat?” Tetapi persoalan yang paling mendesak dari rasa itu ternyata adalah, “Jika kita hanya mempunyai makanan yang sihat, bolehkah kita melompat sayur-sayuran dengan makan malam malam ini?”

Sekiranya anda belum menampung gula-gula Halloween, atau anda hanya ingin merawat selepas makan malam yang anda tidak akan merasa bersalah, anda boleh mencari gula-gula UnReal di Whole Foods and Target dan dalam talian.

Beli Candies Unreal: UnReal Crispy Dark Chocolate Butter Peanut Cup, $ 5 for 10 fun packs at Target

Pernahkah anda mencuba gula-gula UnReal? Adakah anda mempunyai kegemaran?