Bagi kebanyakan keluarga, kembali ke sekolah bermakna kembali ke pembungkusan makan tengahari. Memastikan anak-anak anda makan dengan baik 365 hari setiap tahun cukup sukar, tetapi menambah 180 makan tengah hari sekolah boleh merasa tidak henti-henti. Saya faham dan saya di sini untuk menawarkan bantuan. Bersiaplah untuk mendapatkan nasihat makan tengah hari yang paling membebaskan yang pernah anda terima: Biarkan budak anda mengemas kotak makan tengah hari mereka sendiri.

Pembungkusan Makan Tengah Hari Memperkasakan untuk Kanak-kanak

Tidak, ia tidak melepaskan wang atau hukuman – anda akan terkejut melihat anak-anak anda mungkin mengambil sedikit kegembiraan dalam menjaga makan tengah hari mereka sendiri. Membenarkan anak-anak untuk mengemas kotak makan tengah hari mereka memberi kuasa. Mereka mungkin tidak suka melakukannya setiap hari, tetapi mereka boleh bertanggungjawab terhadap sebahagian besar diet mereka, yang pergi jauh ke arah hubungan yang sihat dengan makanan dan memasak, walaupun mereka membuat pilihan kurang optimum.

Dan, ya, dapatkan anak anda untuk makan siangnya membebaskan anda tugas harian. Tidak apa-apa untuk meraih faedah sambil mengajar anak anda pelajaran hayat. Ia bijak, walaupun.

Berikut adalah tujuh idea kotak makan tengah hari yang boleh dibuat oleh anak-anak dengan mudah. Bersedia untuk tidur, anda tahu, tambahan lima minit.

Kunci untuk Membantu Kanak-kanak Makan Makan Siang

  • Pastikan pantri dipenuhi dengan staples yang sihat.
  • Pastikan makan tengahari sekolah dalam fikiran apabila anda membuat makan malam, kerana sisa makanan adalah kotak makan tengah hari emas.
  • Simpan senarai idea yang disediakan untuk kanak-kanak untuk dipilih.

(Kredit gambar: Samantha Bolton)

1. Kacang Kacang dan Apa-apa Sandwich

PB & J adalah klasik, tetapi dengan bahan-bahan yang betul di tangan, anak anda boleh mengubahnya untuk beberapa eksperimen dapur awal. Membuat cinta saya mentega kacang, mentega kelapa, dan sandwich pisang. Dan kadang-kadang mereka hanya pergi dengan PB & J, yang baik oleh saya: Ia adalah klasik kerana alasan. (Mentega benih juga berfungsi, jika anak anda menghadiri sekolah tanpa kacang.)

Sepasang sandwic klasik dengan sisi klasik: Epal yang dihiris, kayu keju, dan kue membuat makan tengah hari yang mudah dan sihat yang saya akan gembira untuk makan pada setiap hari dalam seminggu juga!

Meningkatkan PB & J: 12 Cara Meningkatkan PB & J anda dengan 1 Ramuan

(Kredit gambar: Samantha Bolton)

2. Makan tengah hari yang sisa

Kebanyakan kita memasak ayam, salmon, dan / atau pasta sekurang-kurangnya sekali seminggu. Sebenarnya, ketiga-tiga rangkaian ini mungkin meliputi tiga jam makan malam, dan masing-masing membuat makan tengah hari yang hebat. Kanak-kanak boleh berkemas Ayam yang sisa dengan sos BBQ atau sos tomato, sayuran mentah, buah-buahan, dan yogurt untuk hidangan yang sangat sihat dan benar-benar mesra kanak-kanak (digambarkan). Salmon yang tersisa mudah berubah menjadi sandwic salad salmon, dan sisa pepejal tidak memerlukan apa-apa daripada dibungkus dan dinikmati semula.

(Kredit gambar: Samantha Bolton)

3. Makan tengahari dalam mangkuk

Jika anda telah membuat beras, quinoa, mi soba, orzo, atau mana-mana butiran lain pada malam sebelumnya, anak anda dengan mudah dapat menjadikan sisa-sisa makanan itu menjadi mangkuk makan siang yang sihat dan sihat.

Sebenarnya, jika mereka suka idea ini seperti yang dilakukan oleh anak-anak saya, anda boleh membahagikan dan membekukan satu kumpulan besar beras, quinoa, atau bijian kegemaran mereka dalam beg sandwic yang terletak rata di dalam penyejuk beku. Bahagian individu yang disimpan dengan cara ini akan cair cepat untuk mangkuk makan tengah hari apabila mereka mahu.

Anak-anak saya terutamanya suka Cupcang quinoa Mexico dengan kacang hitam dalam tin yang dibilas, jagung beku dicairkan, lada merah cincang, dan ketumbar. Ini mungkin kegemaran mereka kerana rasa, tetapi ia juga mungkin ada kaitan dengan fakta bahawa hujan renyai minyak zaitun dan beberapa jeruk kapur menjadikan pakaian paling mudah yang pernah.

(Kredit gambar: Samantha Bolton)

4. Lunchable DIY

Lunchables tidak dapat dinafikan mudah, dan sukar untuk berhujah dengan rayuan mereka, tetapi melihat label bahan mungkin mempertanyakan sama ada mereka berbaloi, terutamanya dengan harga dan betapa mudahnya mereka meniru di rumah.

Sekiranya kotak makan tengah hari kanak-kanak anda tidak merasa Lunchables cukup, ambil beberapa bekas plastik yang boleh diguna semula dari easylunchboxes.com dan saham peti sejuk dengan ramuan dari versi kegemaran mereka. Mereka semua begitu mudah! Klasik adalah tidak lebih daripada keropok, ham, dan keju.

Jadikannya menyeronokkan: Sekiranya anak anda berada di dapur, serahkan pemotong kue kecil dan bulat yang kira-kira saiznya yang sama seperti keropok yang anda gunakan. Mereka boleh menggunakannya untuk memotongnya keju dan ham untuk mudah timbunan seperti Lunchables yang dibeli di kedai.

(Kredit gambar: Samantha Bolton)

5. Sarapan untuk Makan Tengah Hari

Sarapan pagi untuk makan malam mendapat semua kemuliaan, tapi siapa yang tidak suka sarapan pagi pada waktu makan tengah hari? Pek pembeku dengan kegemaran anda wafel, penkek, atau roti Bakar atau – lebih baik – sisa buatan sendiri dari batch ganda yang anda buat pada hujung minggu, dan semua anak anda perlu lakukan adalah bersulang dan membasahi sandwich sarapan juara.

Anak-anak saya suka sandwic krim keju dan jeli antara wafel sisa atau penkek, tetapi keju krim dan ham juga berfungsi untuk sarapan pagi dengan sedikit protein. Kadang-kadang kanak-kanak saya akan memotong wafel atau toast Perancis ke dalam tongkat dan campurkan keju krim dan sirap maple untuk berkemas di tepi sebagai mencelup. Kemudian, untuk protein, mereka masing-masing mengambil a telur rebus, yang saya selalu simpan.

Jangan parit sayuran: Buah adalah iringan yang jelas, tetapi jangan lupa untuk memasaknya juga. Kita akan pergi untuk makan tengah hari yang baik, selepas semua!

(Kredit gambar: Samantha Bolton)

6. Makan tengah hari

Dips bukan hanya untuk pihak; mereka juga membuat keseronokan makan tengah hari! Hummus adalah rumah di rumah saya kerana mudah membuat buatan sendiri dengan sedikit lebih daripada akhbar butang pemproses makanan dan mudah untuk dicari di kedai juga. Dalam erti kata lain, hummus mudah untuk sentiasa ada di tangan.

Perkara terbaik mengenai hummus, bagaimanapun, ialah anak-anak saya akan makan hampir setiap sayuran yang dihidangkan dengannya, itulah sebabnya saya suka apabila mereka meletakkan bersama-sama pinggan hummus untuk makan tengah hari: hummus, roti pita atau cip, banyak sayur-sayuran, dan buah di sebelah untuk pencuci mulut. Ia sangat mudah dan memuaskan.

Campurkannya: Sekiranya anak-anak anda tidak suka hummus, mereka boleh membuat makan tengah hari yang sama dengan menggunakan sos kacang, artichoke atau penyebaran zaitun, guacamole, atau sebagainya..

Lebih banyak Dips untuk Cuba: Lima 3-Bean Dips Dips untuk Smart Snacking

(Kredit gambar: Samantha Bolton)

7. Plat Keju

Ia mungkin terdengar aneh – mungkin juga sedikit mewah – tetapi plat keju tidak lebih daripada sandwic keju yang dibekalkan, dan pastinya tidak perlu dibuat menggunakan keju mewah.

Baguette dihiris, chedda cubedr (yang mungkin anda dapat cari di pasaran sudah dipotong), kepingan lembut Lada Jack atau apa-apa keju lain yang suka kanak-kanak, buah anggur, dan buah-buahan kering membuat makan tengah hari yang kaya dengan makanan yang kaya dengan protein yang mana-mana kanak-kanak yang menyukai keju dengan gembira akan membuat hidangan tengah hari mereka.

Tambah sayuran – apa sahaja yang akan dilakukan – dan ini adalah hidangan yang sah.

Kami ingin mendengar tentang idea makan tengah hari yang lain yang membantu anak-anak anda berkemas!

Petua dari Satu Mama lapar

Kami bertanya Stacie Billis, pengarang Jadikannya Mudah dan penulis di balik blog makanan keluarga One Hungry Mama, untuk berkongsi tipsnya untuk menyusun makan tengah hari anak-anak sebenarnya ingin makan. Dari kedai-kedai runcit untuk berfikir tentang makan tengah hari sekolah sebagai jalan menuju otonomi, siri mini ini penuh petua yang berguna untuk memberi kuasa kepada anda melalui tahun sekolah.

Cari Buku Stacie:

Jadikannya Mudah: 120 Resipi Campuran dan Resipi untuk Masak dari Gores dengan Pintu Pintar Kedai Pintar Apabila Anda Perlu Mereka oleh Stacie Billis