Dengan semua peraturan di sekeliling apa yang dibenarkan di bilik darjah sekolah hari ini, sukar untuk memikirkan cara untuk merayakan hari ulang tahun hari kerja anak anda. Di banyak sekolah, merawat – seperti cupcakes dan ais krim – telah diharamkan kerana alergi dan beberapa sebab lain. Tanpa makanan sebagai perjumpaan perayaan, ibu bapa dibiarkan cuba mencari cara untuk membuat anak mereka merasa istimewa dalam kekangan bilik darjah. Kami ada anda – dan anak lelaki hari jadi anda. Untuk perayaan bebas makanan, cuba salah satu taktik ini.

1. Baca cerita khas kepada kelas.

Adakah anak anda mempunyai jam bacaan semasa sekolah? Jika ya, tanyakan kepada guru jika anda boleh menjadi pembaca khas. Sediakannya sebagai kejutan atau merancang dengan anak anda supaya kedua-duanya dapat memilih buku super istimewa dari masa ke masa. (Jangan lupa untuk berlatih suara anda terlebih dahulu!) Jika anda tidak boleh berada di sana, lihat jika anda boleh menghantar anak anda dengan buku yang dipilih untuk guru membaca.

(Kredit imej: Happy Home Fairy)

2. Balut setiap item item dalam kotak makan tengahari anak anda.

Untuk keseronokan tengah hari yang menyeronokkan, kenapa tidak merawat makan tengahari ulang tahun anak anda seperti hadiah nakal? Oleh kerana Julie dari Happy Home Fairy telah menemui, membungkus setiap item individu dalam kotak makan tengahari boleh membuat makanan yang penuh keseronokan, penuh dengan ketawa untuk anak anda.

Lihat lagi: Membuat Peti Makan Lunch Fun di Happy Home Fairy

3. Hantar dalam hadiah untuk kelas.

Hidupkan hadiah hari jadi tradisional di kepala dengan menghantar anak anda ke sekolah dengan hadiah untuk kelas untuk menghormati hari jadi mereka. Ia boleh semudah menambah bekalan kraf untuk bilik seni atau permainan sejuk untuk bermain semasa rehat.

(Kredit imej: Meri Meri)

4. Luangkan makanan yang tidak boleh dimakan.

Anda mungkin tidak dapat menyampaikan cupcakes yang dihiasi dengan baik, tetapi mungkin anda masih boleh lulus sesetengahperkara? Berkumpul beg kasut mini dengan pensil, pemadam, pelekat, dan lain-lain cari dolar. Kami juga menyukai keropok kecil ini dari Meri Meri, yang datang diisi dengan confetti, jenaka, topi kertas tisu, dan tatu sementara. Pastikan anda terlebih dahulu menyemak dengan guru sekolah.

5. Sediakan barangan kertas.

Sekiranya anak anda masih mempunyai masa makanan ringan semasa hari persekolahan, lihat jika anda boleh menghantar beberapa tuala pernikahan, pinggan, atau topi parti yang comel. Dengan cara ini, anak-anak masih akan memakan keju dan buah-buahan yang disetujui sekolah (atau apa yang ada), dan mereka akan mendapat suar tambahan sedikit untuk menghormati gadis hari jadi.

Berkaitan: Bagaimana Saya Membuat Ulang Hari Sekolah Kanak-kanak Saya Rasa Khas Tambahan