Bantuan dari anak-anak di dapur mempunyai begitu banyak manfaat: Ia termasuk seluruh keluarga dalam persiapan makanan, mengajar kemahiran yang berguna, mengembangkan minat awal dalam makanan dan makan yang sihat, dan memudahkan tekanan untuk menjaga orang-orang yang dilayan semasa anda bekerja (kerja adalah hiburan!).

Walaupun persediaan dapur-kerusi-berpusing-belakang bekerja dengan baik untuk saya pada tahun 70-an, hari ini ada platform membantu yang dibuat khas untuk membawa kanak-kanak kecil ke ketinggian dapur. Dan jangan risau – mereka sungguh comel kerana selamat.

  1. Menara Belajar Kecil, $ 200: Menara tertutup ini boleh diubah menjadi sebuah kuda atau rumah bermain apabila kanak-kanak lebih tua. Dan ia datang dalam beberapa warna.
  2. Guidecraft Kitchen Helper, $ 149: Dimuatkan dengan tambahan – seperti papan tulis, papan penanda, dan potong berbentuk – menara tertutup ini mempunyai tiga ketinggian laras dan boleh dilipat untuk simpanan mudah.
  3. Guidecraft Step-Up Kitchen Helper, $ 126: Bukan sahaja untuk kanak-kanak, menara mudah yang mudah dibuka ini mempunyai dua ketinggian platform dan tangan memegang untuk membantu memanjat ke atas dan ke bawah, dan bahkan dapat membantu orang dewasa mencapai kabinet atas.
  4. FunPod Little Helper, $ 160: Menara berkembar yang padat dan padat, FunPod boleh menampung kanak-kanak berumur 12 bulan hingga ke umur 6 tahun. (Di manakah masa itu?)
  5. Guidecraft High Rise Step-Up, $ 99: Gunakan langkah terbuka ini – dengan landasan keretapi dan bunga tidak berwarna yang berwarna-warni – di dapur, bilik mandi, atau bilik permainan.
  6. Helper Stand, dari $ 100 pada 5280Carvings: Untuk bayaran tambahan, penjual Etsy ini akan melukis dan memperibadikan pendirian anda.
  7. Whitney Brothers Step-Up Stool, $ 155 di Sekolah Outfitters: Pemegang pada bangku langkah yang disokong tinggi ini direka khusus untuk membolehkan anda bergerak di sekitar dapur dengan mudah.
  8. JontiCraft Up-n-Down Steps, $ 167 di Outlet Sekolah: Dihubungi sebagai cara untuk membantu anak-anak sampai ke tenggelam untuk mencuci tangan mereka, najis langkah ini juga boleh mendapatkan anak-anak lebih dekat ke kaunter dapur.
  9. Little Helper Tower, dari $ 110 pada ToddlerWood: Menara ini selamat dibentangkan menjadi meja atau meja untuk digunakan semasa makan atau projek seni.
  10. FÖRSIKTIG Step Stool, $ 5 di IKEA: Hebat untuk kanak-kanak yang lebih tua yang ingin membantu, bangku langkah ini adalah klasik, mempunyai genggaman nonslip, dan hanya $ 5.

Adakah anda mempunyai najis atau platform dapur kegemaran untuk anak kecil anda?