Ini bukan perkara yang sering dibincangkan-dan ini bukan satu keadaan yang mana-mana di antara kita mungkin akan mendapati diri kita. Tetapi jika anda suka memasak dan suka membaca tentang penyediaan dapur kecil, funky, artikel ini adalah pemenang…

The Los Angeles Times profil beberapa koki yang memasak di kereta rel swasta. Idea kereta kereta api swasta cukup asing kepada kami; kereta mewah mewah ini biasanya disewa (oleh mereka yang mempunyai pendapatan boleh guna lebih daripada yang kita ada) dan bergerak ke kereta api Amtrak yang lebih besar.

Kisah-kisah yang hebat, walaupun. Seorang tukang masak tidak dapat memikirkan mengapa kue itu tidak akan bangkit sehingga dia memandang ke luar tingkap dan menyedari kereta api itu melalui ketinggian tinggi Donner Pass. Satu lagi telah menghafal tempat-tempat di trek-trek tertentu yang sangat kasar dan hanya berfungsi atau menyediakan hidangan yang kukuh, tidak dapat ditumpahkan pada waktu-waktu tersebut.

Oh, dan tidak ada penggorengan dalam yang dibenarkan di dapur kereta api.

Baca artikel: Melatih Chef Kekalkan Kualiti di Trek, dari Los Angeles Times

Kami juga suka mendengar tentang tukang masak menaiktaraf sepanjang laluan, biasanya bergantung pada apa saja yang tempatan dan musim untuk memasak untuk pelancong mereka.

Adakah sesiapa yang pernah makan di kereta api mewah? Atau, kami akan teruskan dan bertanya, dimasak dalam satu?

Berkaitan: Lima Dapur Kecil dari Rumah Lama Ini

(Imej: Los Angeles Times)