Bahagian makan hari ini adalah semua tentang restoran di seluruh negara, tetapi masih terdapat banyak untuk kami tukang masak di rumah. Berikut adalah acara-acara penting dalam Makan Malam minggu ini di bahagian New York Times Dining.

Doktor Up di Oven – Mula-mula, Mark Bittman menyusuli kasih sayangnya yang baru dijumpai di tomato yang dikeringkan matahari dengan satu lagi tomato pick-off musim: tomato kaleng yang dipanggang di dalam oven untuk rasa yang lebih dalam. Ini berbunyi seperti helah yang hebat – sesiapa mencuba? Dia membuat Sup Tomat Musim Sejuk untuk menunjukkan rasa mereka.

Lebih jauh di bawah, termasuk mengapa memasak lebih mendedahkan daripada seks (menurut Alex Witchel)…

• Raket di Dapur, Ruckus di dalam Katil: Memasak dengan bayi di dalam rumah adalah nervewracking – tidak lagi menampar pizza dan oven membanting. Memasak selama tiga – secara diam-diam. Keith Dixon menawarkan resipi yang tenang untuk Sup Ikan Dengan Fennel dan Pernod dan Ayam Panggang Dengan Susu, Thyme, Bacon dan Garam Confit Bawang Putih.

• Satu Peraturan Hanya Tunggu Patah: Eric Asimov mengatakan bahawa wain merah dan tiram sebenarnya pergi bersama-sama.

• Satu Pot: Sosej Meatball (Soutzoukakia Smyrneika): Adakah anda mencintai resipi One Pot ini sebanyak kita? Resipi ini untuk bakso Yunani yang berperisa dengan bawang, bawang putih, jintan kayu manis, kayu manis, allspice dan pala sedang dalam senarai yang kami buat.

• A Rebus Dengan Masa Lalu dan Masa Depan: Alex Witchel mengatakan bahawa memasak untuk orang lebih mendedahkan daripada pendirian satu malam, dan menjadikan Choucroute (Bigos) Poland Hunter, hidangan sosis musim sejuk yang hangat.

(Imej atas: Evan Sung untuk New York Times)