Bayangkan pergi ke Costco untuk mengambil tuala kertas dan kasut gim, dan bertemu dengan wira anda. Itulah yang dua anak perempuan yakin telah berlaku baru-baru ini ketika mereka pergi ke Costco bersama ibu mereka dan melihat Maui dari Disney’s Moana bekerja di daftar.

Tuan rumah Radio Rella Rivera membawa dua anak perempuannya ke Costco di Kapolei di Oahu, Hawaii, dan ketika mereka sedang memeriksa dengan pembelian mereka, rahang anak-anak itu jatuh kerana pekerja Costco yang memeriksa mereka kelihatan seperti Maui. Apabila dia melihat wajah mereka, dia gembira bermain bersama.

Kanak-kanak itu gembira. Siapa yang tidak? Mereka bersemuka dengan kebesaran, dan ia pelik. Mereka tidak tahu apa yang mereka rasa. Ia comel!

Nama sebenar “Maui” ialah William Vaana, dan dia tinggi dan tatu, seperti Maui, dan dia juga mempunyai rambut panjang yang sama. Vaana mengatakan bahawa selepas filem itu keluar, pemikiran pertamanya adalah, “Wow, saya agak kelihatan seperti lelaki itu.”

Dia bukan satu-satunya yang berfikir bahawa, sama ada. Dia pada dasarnya menjadi selebriti semalaman – terutama dengan anak-anak.

“Ia sangat menggembirakan, tetapi ia keren hanya untuk melihat anak-anak senyuman mereka menyala,” kata Vaana kepada Berita Hawaii Kini. “Mereka datang menjerit. Ia hebat.”

Vaana digunakan untuk kanak-kanak berteriak “It’s Maui!” apabila mereka melihatnya. Sebaik sahaja dia melihat anak-anak perempuan Rivera melihatnya, dia tersenyum dan memanggil, “Chee hoo!” seperti Maui.

Rivera meraih telefon bimbitnya dan mengambil video kerana dia berbaris dengan anak-anak yang melantun untuk melakukannya lagi dengannya, dan videonya menjadi virus sebaik sahaja dia menyiarkannya secara dalam talian. Sekarang semua orang mahu pergi melawat Kapolei Costco untuk bertemu dengan lelaki cantik yang akan bermain bersama sebagai Maui untuk anak-anak.

Vaana sebenarnya mempunyai pakaian Maui penuh dengan cangkuk ikan kayu yang besar dan segala-galanya, kerana selain bekerja di Costco, dia memainkan Maui untuk pihak kanak-kanak. Rivera mengatakan dia juga bermain Maui di resort Aulani Disney di Hawaii.

Sekarang Rivera berkata anak-anaknya selalu ingin pergi ke Costco bersamanya. Sama-sama!