(Kredit imej: Christine Gallary)

Apabila saya berada di kedai runcit minggu lepas, saya melihat jabatan daging menjual baldi plastik untuk menanggalkan ayam belanda yang kelihatan seperti yang dijual di kedai-kedai perkakasan. Mereka mungkin kira-kira lima gelen dalam saiz dan dua kaki tinggi. Bagaimanakah dunia anda akan sesuai dengan peti sejuk anda? Kecuali anda cukup bernasib baik untuk mempunyai peti sejuk kedua, satu-satunya cara baldi cukup besar untuk air garam ayam belanda akan muat dalam peti sejuk adalah jika banyak rak dikeluarkan. Tetapi, tiada rak peti sejuk pada Thanksgiving? Tidak praktikal!

Daripada memerah baldi ke dalam peti sejuk, cuba helah ini: Bubur kalkun anda di dalam laci peti sejuk.

(Kredit imej: Christine Gallary)

Kenapa Brine Turkey dalam Laci Peti Sejuk?

  • Laci adalah bentuk yang betul. Anda mahu ayam belanda untuk terus tenggelam dalam air garam air garam, jadi bahagian tinggi dan kedalaman laci bekerja jauh lebih baik daripada yang lebih sejuk atau bekas.
  • Laci adalah saiz yang betul. Laci hasil anda mungkin tidak kelihatan sangat besar, tetapi percayalah, mereka sebenarnya boleh memegang lebih dari yang anda fikirkan, termasuk kalkun keseluruhan. Ayam belanda 15-pound akan sesuai di sana dengan baik.
  • Tiada peralatan tambahan. Jika anda mempunyai peti sejuk, anda mempunyai laci, jadi tidak perlu membeli sekeping peralatan tambahan hanya untuk merapikan kalkun sekali setahun.
  • Ia tersusun dari jalan. Ang ayam belanda yang meruncing jauh terselip, meninggalkan seluruh peti sejuk peti sejuk anda untuk sisa makanan Thanksgiving.
  • Ia tetap pada suhu yang betul. Anda tidak perlu bimbang tentang suhu kerana peti sejuk anda akan menyimpan perkara yang sejuk – tidak perlu berfikir tentang menambahkan ais seperti yang anda lakukan jika anda bersinar dalam keadaan sejuk.

(Kredit imej: Christine Gallary)

Cara Menurunkan Turki dalam Laci Peti Sejuk

1. Pastikan ayam belanda sesuai.

Saya biasanya membeli kalkun 15 paun, dan saya dapat menyesuaikan kalkun saiz itu dalam pelbagai laci kulkas rumah. Tetapi sekiranya anda mempunyai raksasa ayam belanda atau laci crisper yang benar-benar kecil, pastikan ayam belanda dalam bungkusannya dan letakkan di dalam laci dahulu untuk memastikan ia sesuai.

2. Bersihkan dan periksa laci untuk kebocoran.

Walaupun anda masih merancang untuk menggunakan beg berseri, yang merupakan pilihan di sini tetapi saya lebih suka, bilas laci anda dan pastikan ia tidak retak. Ini adalah insurans terhadap bocor atau beg pengepaman yang tidak disegarkan (yang berlaku kepada saya pada minggu lepas!), Kerana perkara terakhir yang anda mahukan ialah kolam air garam dan jus ayam yang tidak dijangka di bahagian bawah peti sejuk anda.

3. Selesaikan laci dengan beg bersinar.

Sekiranya anda menggunakan beg yang bersinar, letakkan secara laci dengan beg untuk memudahkannya dipenuhi.

4. Letakkan kalkun di dalam beg dan tambah air garam.

Letakkan kalkun di pertama untuk menimbang beg itu dan bawa ia bentuknya, kemudian tuangkan air garam kalkun anda.

5. Tekan udara keluar dan segelkannya.

Anda mahu air garam mengelilingi ayam belanda seberapa banyak yang mungkin, jadi dapatkan udara keluar dari beg sebelum anda mengelak. Periksa semula meterai!

(Kredit imej: Christine Gallary)

6. Pasangkan laci kembali di dalam peti sejuk.

Letakkan laci itu ke dalam peti sejuk dan lupakannya sehingga anda sudah bersedia untuk memasak ayam belanda. Sekiranya air garam anda hanya berjalan separuh dari ayam belanda seperti yang saya lakukan, cuma kupaskan ayam belanda sepanjang setengah jam.

Ini helah kecil yang mudah adalah yang terbaik untuk menggunakan sepanjang tahun untuk menyapu ayam seluruh atau lain-lain potongan daging yang lebih besar dan menggunakan laci terbina dalam dengan baik!

Lebih banyak pada Brining

  • Petua: Cara Menambah Mana-mana Daging
  • Menangi Burung