Telur Kinder, juga dikenali sebagai Kinder Surprise, adalah coklat berbentuk telur dengan hadiah mainan kecil di dalamnya, dan mereka ternakan yang terkenal dan popular di Eropah dan sebahagian besar dari seluruh dunia. Malangnya, mereka dilarang di A.S. kerana haram menjual gula-gula dengan objek yang tidak dapat dimakan di dalamnya, dengan alasan objek itu menjadi bahaya tersedak.

Selama bertahun-tahun, rakyat Amerika yang mahu Telur Kinder terpaksa melakukan perjalanan ke luar negeri, atau cuba menyeludupkan mereka melalui kastam. Selama bertahun-tahun banyak jiwa berani telah cuba menyeludup telur Surprise Kinder ke A.S. Puluhan ribu coklat yang dilarang dirampas oleh kastam setiap tahun. Penyeludup risiko denda sehingga $ 2,500 setiap telur jika ditangkap.

Tetapi mulai bulan ini, Telur Kinder akhirnya boleh didapati secara sah di A.S.. Mereka tidak betul-betul sama dengan mainan yang mengandungi Kinder Surprise Egg yang telah diharamkan, bagaimanapun. Ia adalah pelbagai baru yang dipanggil Kinder Joy.

Kinder Surprise adalah pelbagai Kinder Egg yang paling terkenal. Ia adalah coklat berongga berbentuk telur dengan sedikit kapsul plastik kuning di dalamnya. Kapsul itu mengandungi beberapa jenis mainan kecil.

Kinder Joy adalah produk baru yang bermula pada tahun 2001, dan ia merupakan telur plastik dalam dua kepingan berasingan. Satu setengah benar-benar tidak boleh dimakan, dan yang mengandungi mainan. Separuh telur yang lain dipenuhi dengan krim coklat, bola wafer kecil yang renyah, dan sudu kecil untuk dimakan dengan.

Kami telah tiba! Ada lagi yang akan datang, jadi teruskan mencari berita Kinder Joy ™. Adakah anda bersedia untuk kami?

Siaran yang dikongsi oleh Kinder (@kinderus) pada

Kedua-dua Kejutan Kinder dan Kinder Joy secara teknis Kinder Eggs, kerana mereka berdua adalah coklat, berjenis, berbentuk telur oleh Ferrero. Dan kedua-duanya datang dengan mainan kecil. Perbezaan teras, dan sebab Kinder Joy dibenarkan di A.S., adalah mainan kejutan Kinder Joy yang tidak terkandung dalam permen itu sendiri.

Kinder Joy akan menjadikannya debut A.S. pada Black Friday di kedai Walmart di seluruh negara, di mana mereka akan menjual untuk $ 1.34 sesaham, menurut WKTR News. Walmart akan mempunyai mereka secara eksklusif selama 30 hari, dan selepas itu mereka boleh didapati di seluruh Amerika Syarikat. Ferrero menjangka mereka menjadi sebahagian daripada pasaran A.S., dan membeli Kinder Joy di kedai runcit lebih mudah daripada penyeludupan sekumpulan telur coklat haram melalui kastam.