Saya akan mengakui bahawa saya mula menilai buku ini dengan penutupnya. Bukan itu Manis tidak mempunyai perlindungan yang baik; seperti yang anda lihat di atas, ia sangat menarik. Tetapi apabila salinan semakan saya tiba di dalam surat beberapa minggu yang lalu, saya hanya menganggap ini adalah satu lagi jenis gula-gula rata-rata / buku masakan bakar, dan ketika saya sedang membakar kadang-kadang, ini bukan di mana keghairahan saya terletak.

Jadi dengan nary sekilas di bawah penutupnya, saya meletakkannya di atas timbunan dengan sekumpulan buku ‘meh’ lain – yang merupakan langkah yang benar-benar bodoh kerana ketika akhirnya saya dapat memberi Manis Beberapa waktu lagi, saya dengan cepat mendapati bahawa ini adalah buku masakan yang sangat baik (sangat baik). Dan sekarang ia hidup di mana ia dimiliki: terbuka lebar di kaunter dapur saya, tepat pada waktunya untuk pembungkusan percutian dan pemberian hadiah.

Fakta Pantas

Siapa yang menulisnya: Valerie Gordon

Siapa yang menerbitkannya: Artisan

Bilangan resipi: 115

Resipi untuk sekarang: Coklat Derby Grapefruit Cake; Fruitcakes Blanc dan Noir; Kek Hazelnut; Ginger Petit Fours; Quince and Pear Pie; Pai Labu Mewah Musim Sejuk; Peppermint Bark; Truffle Chocolate Single-Malt; Matcha Pot de Creme; Blondies Kacang Beras; Kumquat Marmalade; Kek Pound Tepung Jagung.

Sorotan lain: Angelenos tidak akan memerlukan pengenalan kepada Valerie Gordon atau Gula-gula kerana dia sudah terkenal di LA kerana barang-barangnya yang lazat, confections, dan hidangan manis. Selebihnya kita dapat mengetahui lebih lanjut mengenai Valerie dan banyak projek lazatnya dalam pengenalan buku, di mana kita juga diberi maklumat mengenai bahan dan peralatan.

Selebihnya dibahagikan kepada lapan bahagian: Pedestal (pencuci mulut perayaan); Plat (kek sehari-hari); Tin (pai dan tart); Kotak (coklat dan perceraian); Bowl (pencuci mulut untuk dimakan dengan sudu); Jar (cookies dan bar); Larder (jem dan marmalade); dan tangan (sarapan pagi dan makanan ringan untuk dimakan di mana sahaja). Terdapat banyak perkara di sini yang saya ingin buat segera atau memasukkan dalam senarai hadiah yang boleh dimakan untuk cuti yang akan datang. Senarai di atas hanyalah permulaan. Pertimbangkan juga Tiramisu Trifle, Jasmine Panna Cotta, dan Marsh Grapefruit dan Early Grey Marmalade. Atau bagaimana dengan Chocolate Granola, Butternut Squash Roti, atau Toffee Biji Labu?

Aduan kecil: Saya bukan penggemar huruf putih pada gaya latar belakang gelap yang digunakan dalam pengenalan kepada setiap bahagian kerana sukar dibaca, terutama untuk orang tua. Syukurlah, resipi ini dicetak dengan jelas dalam warna hitam tradisional putih dan kebanyakannya disertai dengan gambar warna yang indah oleh salah satu pasukan fotografi makanan kegemaran saya, Peden + Munk.

Buku ini dibuat dengan baik, dengan penutup lancar satin yang bagus (tiada jaket habuk). Ia berakhir dengan senarai sumber dan indeks. Tersebar di sekeliling adalah kotak petunjuk berguna dan tambahan keseronokan yang lain, termasuk kegemaran saya: penyebaran dua halaman dengan gambar pelbagai rasa kek lapis dan tampalan untuk membantu anda mencampur dan memadankan kek lapisan impian anda.

Siapa yang akan menikmati buku ini? Adakah anda suka untuk membakar? Adakah anda suka gula-gula? Adakah anda merancang untuk memberikan citarasa dari dapur anda percutian ini? Kemudian lihat buku masakan komprehensif, lazat, dan inspirasi ini!

Cari buku di perpustakaan tempatan anda, kedai buku bebas, atau Amazon: Sweet by Valerie Gordon

Lawati laman web pengarang: Valerie Gordon

Apartment Therapy Media membuat segala usaha untuk menguji dan mengkaji produk secara adil dan telus. Pandangan yang dinyatakan dalam kajian ini adalah pandangan peribadi pengulas dan ulasan produk tertentu ini tidak ditaja atau dibayar oleh apa-apa cara oleh pengilang atau ejen yang bekerja bagi pihak mereka. Walau bagaimanapun, pengeluar tidak memberi kami produk untuk tujuan ujian dan kajian semula.