Pada awal musim panas ini, saya berpeluang melawat taman koki, pemilik restoran dan semua orang yang cantik, Rick Bayless. Dia ruji Chicago dan kebun belakangnya bererti perniagaan. Mahu mengintip?

Harta Bayless merupakan pelajaran yang sangat baik dalam menggunakan ruang kecil dengan kemampuan terbaiknya. Mereka memiliki dua bandar raya dan menyewakan rumah sebelah, sambil menjaga kebun belakang untuk diri mereka sendiri. Rick Bayless adalah tuan rumah seseorang. Hanya sekiranya anda membaca Rick ini, saya akan dengan sukarela sukarelawan untuk ketersediaan pertama anda.

Banyak di belakang kediaman utamanya mempunyai katil yang rendah yang dibangkitkan di mana dia mempunyai pasukan tukang kebun kecil yang tinggal di atas pengeluaran tanaman. Mereka terutamanya tumbuh microgreens untuk restorannya di sini di bandar. Dalam bahagian yang sama terdapat juga sarang lebah, plot skuasy dan buah beri, dan kawasan penyebaran dan penanaman untuk menjaga sesuatu yang bergolek.

Banyak sebelah tuan rumah taman yang indah penuh dengan dedaunan dan tumbuh-tumbuhan bermusim sehingga selalu ada sesuatu dalam mekar dan menarik untuk melihat. Anda juga akan mencari patch rahsia kacang panjang dan strawberi yang semakin meningkat.

Di luar pintu sebelahnya (di mana semua penggambaran untuk persembahannya berlaku), anda akan dapati kawasan panggangan kecil dan lubang tanah untuk petualangan pemanisnya. Ada beberapa ayam yang dia menyimpan musiman untuk telur dan ruang teres yang menghiburkan untuk berbual malam.

Jumlah sayur-sayuran dan hasil yang menghasilkan ruang kecil ini hebat dan walaupun Rick mempunyai pasukan orang yang mengurusnya sendiri, ia pergi untuk membuktikan bahawa anda boleh melakukan sedikit dengan patch kecil ruang. Katilnya adalah rendah, jadi kos untuk tanah disimpan dan benda-benda ditanam di kawasan-kawasan di mana mereka akan melakukan yang terbaik. Mereka tidak hanya mengambil kira cahaya matahari, tetapi juga angin Chicago untuk membantu mengimbangi suhu untuk membantu tumbuh-tumbuhan mengekalkan air.

Terima kasih kepada keluarga Bayless kerana menjadikan harta ini tersedia untuk penduduk tempatan untuk mendaftar keluar; ia memberi inspirasi sekurang-kurangnya dan sentiasa bagus untuk melihat bahawa selebriti juga manusia, walaupun manusia ini tidak mempunyai win yang dipasang di geladak untuk membawa tumbuhan tropika yang besar di dalam rumah untuk musim sejuk. Bertuah!

(Imej: Sarah Rae Trover)