Saya bukan penagih alat, tetapi kadang-kadang saya jatuh untuk sesuatu yang berguna jika ia benar-benar meningkatkan hidup saya di dapur. Magi-Cake Strips hanyalah sejenis alat kecil. Mereka telah menjadi lifesaver ketika saya menguji resipi untuk buku itu, dan sebutan akan berlaku dalam bab saya tentang peralatan.

Jalur dibuat dari kapas aluminized, yang apabila dibasahi dan dibalut rapat di luar kuali kek, menyamai suhu panci, jadi kek dibakar secara merata tanpa meningkat terlalu tinggi atau retak di tengah, atau terlalu kering dan berkerut pada tepi.

Set asas dua pasangkan kuali 8 inci dan 9 inci. Set empat sesuai dengan 10-inci, 12-inci, 14-inci, dan 16-inci kuali (satu daripada setiap saiz). Untuk pro sebenar, terdapat satu set enam yang akan sesuai dengan saiz masing-masing dari 8 inci hingga 16 inci.

Mereka datang dalam kotak yang kelihatan seperti ia tidak direka semula selama beberapa dekad. Hak cipta di bahagian belakang pakej itu mengatakan 1977. Ini adalah jenis produk yang kita suka; ia telah bekerja dari awal, jadi tidak perlu dikemas kini.

(Set dua adalah $ 6.49 pada Bekalan Kue Amerika, atau beli dengan kaki untuk $ 1.20 / kaki)
(Set dua ialah $ 6.95 di Sur La Table)
(Set empat ialah $ 17.50 di Parti Kek dan Perkara)
(Set enam ialah $ 24.99 Pastrychef.com)